Abonament cu prețul de 500 lei, pentru toate reprezentațiile online FITS 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/abonament-cu-pretul-de-500-lei-pentru-toate-reprezentatiile-online-fits-2021/

Preţurile biletelor pentru reprezentaţiile care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), din perioada 20-29 august 2021, sunt afişate începând de joi, 15 iulie, pe pagina web a evenimentului, www.sibfest.ro.

Un articol de Liliana Matei|16 iulie 2021

Este disponibilă, în premieră, varianta unui abonament pentru accesul online la toate reprezentațiile din festival.

Biletele pentru primul mare festival din Europa Centrală și de Est și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România vor fi puse în vânzare joi, 22 iulie.

Cea de-a 28-a ediție a FITS, cu tema „Construim speranța împreună / Building hope together” și o triplă dimensiune, fizică, hibridă și online, oferă publicului variante de bilete individuale pentru reprezentații fizice și online, dar și abonamente pentru mediul online.

„Facem acest festival pentru voi, publicul nostru, iar dorința noastră este de a vă oferi, tuturor celor care iubiți teatrul, posibilitatea să vă bucurați de reprezentațiile pe care ediția din acest an a FITS le va aduce la Sibiu. Știm că în această perioadă puteți fi plecați în diferite colțuri ale lumii și din acest motiv lansăm pentru voi un abonament special, de aproximativ 100 de euro, prin intermediul căruia puteți să vedeți peste 100 de spectacole online, pornind de la Kibbutz Contemporary Dance Company, la Batsheva, de la Akram Khan, la María Pagés. Vă invităm să vă bucurați de această formulă de a vedea Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu!”, a declarat Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Biletele pentru spectacolele care au loc în spații închise costă între 20 de lei și 150 de lei, iar cele pentru reprezentațiile online, în direct sau înregistrate, între 20 de lei și 75 de lei. Cei care nu pot fi prezenți la Sibiu pot urmări integral Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în mediul online, contra unui abonament de 500 lei, care oferă acces la toate spectacolele transmise în direct din sălile de spectacole și din restul spațiilor indoor unde au loc reprezentații cu public, precum și la spectacolele online înregistrate. Abonamentul va fi disponibil pentru achiziționare din data de 22 iulie, odată cu punerea în vânzare a biletelor pentru FITS.

Toate manifestările programate în spații deschise sunt oferite gratuit publicului. De asemenea, o serie de spectacole din mediul online vor fi gratuite pentru iubitorii de teatru.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este organizat – sub Înaltul Patronaj al Președinției României – de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu

Eveniment realizat cu sprijinul: Primului Ministru al României, al Guvernului României, al Ministerului Culturii, al Ministerul Educației, al Universității „Lucian Blaga” Sibiu

Co-organizatori: Institutul Cultural Român

Acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu

Co-producători: Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri strategici: Ambasada Franței, Institutul Francez, Ambasada Japoniei, EU–Japan Fest Japan Committee, Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii, British Council, Ambasada Israelului, Ambasada Elveției, Swiss Sponsors’ Fund, Ambasada Republicii Federale Germania, Institutul Goethe, Consulatul Germaniei la Sibiu, Ambasada Republicii Populare Chineze, Ministerul Culturii China, Ambasada Belgiei, Wallonie – Bruxelles International, Ambasada Spaniei, Institutul Cervantes, Action Cultural Espanola, Ambasada Republicii Polone, Institutul Polonez, Ambasada Austriei București, Forumul Cultural Austriac, Complexul Național Muzeal ASTRA, UNITER.

Parteneri oficiali: UniCredit Bank, Dedeman, BRD – Groupe Société Générale

Partener special: JTI

Partener principal: Lidl

Partener de tradiție: Raiffeisen Bank

Partener al Therme Forum: Therme București

Partener al sezonului de stradă: Banca Transilvania

Partener de mobilitate: Autoklass

Parteneri pentru sănătate: Medlife, Dent Estet, Clinica Polisano

Parteneri: Allianz Țiriac, Google Arts & Culture, Lenovo, GLS

Partener al Bursei de Spectacole și al Programului de Voluntariat: Alpha Bank

Vinul oficial al Festivalului: Crama Oprișor

Sponsori: Aqua Carpatica, Keep Calling, CEC Bank, Heidi Chocolate, Tulipa Flower Shop, Romfilatelia, Rondocarton

Parteneri media: TV5 Monde, RFI, Euronews, Deutsche Welle, Propagarta, Ziarul Metropolis, B365.ro, Radio Guerrilla, Urban.ro, Agerpres, DCNews, România Pozitivă, Zile și Nopți, Capital Cultural, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu 100%, Știri de Sibiu, Sibiu City App, Mediatrust – partener de monitorizare FITS 2021

Foto: David Ruano

 

 

 

 

 

 

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!