Abonamentul unteatru ilustrat de Oana Pellea, Gigi Căciuleanu, Horațiu Mălăele, Gheorghe Visu și Ionuț Vișan
https://www.ziarulmetropolis.ro/abonamentul-unteatru-ilustrat-de-oana-pellea-gigi-caciuleanu-horatiu-malaele-gheorghe-visu-si-ionut-visan/

2020 marchează un punct foarte important în existenţa unteatru. Este anul în care proiectul independent iniţiat de regizorii Andrei şi Andreea Grosu împlineşte un deceniu de existenţă.

Un articol de Liliana Matei|20 decembrie 2019

În așteptarea lui, echipa a pus la cale o aniversare specială dedicată tuturor iubitorilor de teatru. În semn de recunoștință pentru susținerea primită de la spectatorii săi încă de la începuturi, unteatru lansează o serie de carduri de fidelitate, în ediție limitată, inspirată de personaje celebre din dramaturgia universală.

Nume mari ale scenei românești semnează ilustrațiile care personalizează cardurile propuse spectatorilor: Prospero, Hamlet, Don Juan și Shylock. Lor li se alătură abonamentul Mecena, dedicat companiilor. Toate aceste personaje sonore vor deveni astfel, în 2020, mesagerii teatrului independent. Artiștii Oana Pellea, Gigi Căciuleanu, Horațiu Mălăele, Gheorghe Visu și Ionuț Vișan au avut generozitatea de a se alătura campaniei, susținând astfel fenomenul independent și încurajând în continuare dezvoltarea acestui proiect cultural.

Abonamentele au fost puse în vânzare și pot fi comandate online de pe www.unteatru.ro.

Accesul gratuit la spectacole, prioritatea rezervării biletelor, invitațiile la premiere și reducerile în locație sunt doar câteva dintre beneficiile de care vor avea parte deținătorii cardurilor în 2020. Achiziționarea lor va reprezenta nu doar prilejul de a fi oricând aproape de unii dintre cei mai apreciați artiști, dar și o declarație de susținere a teatrului care, în ultimii 10 ani, a produs din resurse proprii numeroase spectacole apreciate și recunoscute de juriile marilor festivaluri.

Toate cele cinci carduri vor fi valabile pe durata întregului an, fiecare dintre ele având o valoare proprie, dictată de numărul de beneficii oferit deținătorului. Prețul unui abonament anual pornește de la 300 de lei (Shylock), garantând accesul spectatorului la toate avanpremierele unteatru din 2020 și reduceri substanțiale pentru toate biletele achiziționate. Valoarea unui abonament poate crește până la 5000 de lei (Cardul Mecena dedicat companiilor), oferind beneficiarilor 100 de bilete la teatru sau reprezentații private, organizate exclusiv pentru angajații și partenerii companiilor-Mecena.

unteatrua respirat pentru prima oară pe 25 iulie 2010, născându-se din entuziasmul regizorilor Andrei și Andreea Grosu. unteatru promovează o generație de artişti, regizori, actori, muzicieni, coregrafi și artişti plastici. unteatru promovează educaţia prin cultură. unteatru asigură un spaţiu de repetiţii şi producţii care merită expunere. La unteatru se montează clasici reactualizați, autori contemporani și spectacole laborator.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.