Academia Copiilor vine la muzeu
https://www.ziarulmetropolis.ro/academia-copiilor-vine-la-muzeu/

SmartKidsLand ii invita pe copiii cu varsta intre 8 si 12 ani sa participe la Academia Copiilor!  De ce Academia Copiilor? Pentru ca, pe parcursul celor 4 module, copiii participa la jocuri si activitati distractive, avand ocazia sa-si valorifice aptitudinile adecvate fiecarei situatii si sa descopere lucruri noi, care sa-i ajute in dezvoltarea lor viitoare.  Cursul de […]

Un articol de Andrada Văsii|27 februarie 2013

SmartKidsLand ii invita pe copiii cu varsta intre 8 si 12 ani sa participe la Academia Copiilor!  De ce Academia Copiilor? Pentru ca, pe parcursul celor 4 module, copiii participa la jocuri si activitati distractive, avand ocazia sa-si valorifice aptitudinile adecvate fiecarei situatii si sa descopere lucruri noi, care sa-i ajute in dezvoltarea lor viitoare.  Cursul de la Academia Copiilor include scurte prezentari Power Point si multe activitati practice, simulari, joc de rol.

Cursul Academia copiilor include urmatoarele module:

1. Comunicare si negociere: copiii au ocazia sa descopere lucruri noi despre comunicare si negociere, sa constientizeze anumite aspecte carora poate nu le acordau importanta cuvenita; in jocurile lor vor avea posibilitatea sa-si exerseze abilitatile de ascultare, sa acorde atentie limbajului nonverbal, sa (re)descopere arta de a pune intrebari, sa afle mai multe despre canalul senzorial preferat atat de ei cat si de interlocutori (auditiv, vizual sau kinestezic) si multe alte elemente utile pentru viata de zi cu zi
2. Managementul timpului: prin intermediul activitatilor si miniproiectelor desfasurate, copiii au posibilitatea sa-si evalueze obiectiv modul in care-si utilizeaza timpul in prezent, sa gaseasca solutii pentru a indeplini mai multe sarcini intr-un timp cat mai scurt si sa realizeze un echilibru intre timpul alocat invatarii si cel pentru joaca/hobby-uri
3. Managementul schimbarii: copiii vor intelege ca schimbarea face parte din viata lor si prin intermediul jocului vor “face cunostinta” cu diverse schimbari, intr-un mediu securizat – jocul, astfel incat sa aiba posibilitatea sa-si cladeasca increderea pentru a trece cu bine peste schimbari ori de cate ori acestea apar (trecerea la o alta etapa scolara, relocarea etc)
4. Micul Antreprenor: in cadrul acestui modul se intalnesc cu diverse notiuni financiare, aspecte privind promovarea imaginii personale, identifica elementele care definesc un lider si ce calitati personale i-ar putea conduce catre aceasta pozitie, (re)descopera propriile aptitudini si exerseaza prin intermediul unui joc in care relizeaza un proiect pe parcursul mai multor etape

 

Structura cursului Academia Copiilor:

– 4 module, a cate 4 sedinte fiecare, desfasurate in cadrul Muzeului Antipa

ORAR 2013

Micul Antreprenor: 17 februarie, 3 martie, 10 martie – intre orele 11.00 – 13.00 si 24 februarie intre orele 14.00 – 16.00.

PARTICIPANTI

– copii cu varsta intre 8 si 12 ani; minim 8 – maxim 12

PRET CURS

– 220 lei/participant – pentru primul modul;
– 200 lei/participant – pentru cei care au participat la primul modul si participa si la al doilea
– 180 lei/participant – pentru cei care au participat la primele 2 module si continua cu modulele 3 si 4
– in cazul participarii fratilor la acelasi modul, in aceeasi perioada, se acorda o reducere de 20% pentru cel de-al doilea participant
= pretul include materialele auxiliare necesare desfasurarii cursurilor si festivitatii de premiere

Înscrierile se fac în limita a 12 locuri pe adresa de email: [email protected]

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.