ACASĂ, o campanie Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/acas%c4%83-o-campanie-radio-rom%c3%a2nia-cultural/

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susţine filosoful Mihai Șora, în timp ce actriţa Maia Morgenstern mărturiseşte: ”Oamenii trebuie să nu îşi piardă încrederea, să fie convinşi că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esenţial al existenţei noastre.”

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

Artiștii României se alătură campaniei ACASĂ pe care Radio România Cultural o lansează pentru a veni în sprijinul tuturor oamenilor care, în această perioadă, își petrec majoritatea timpului la domiciliu.

Actrița Maia Morgenstern, filosoful Mihai Șora, mezzosoprana Ruxandra Donose, artistul vizual Dan Perjovschi se numără printre primii oameni de cultură care vor face mărturisiri emoționante și recomandări pentru românii alături de care traversează această perioadă.

La rândul ei, mezzosoprana Ruxandra Donose se adresează românilor spunând: ”Mi-aș dori ca în loc de frică, să avem mai multă compasiune, responsabilitate civică și să rămânem calmi, și să găsim partea pozitivă a acestei situații.”

Radio România Cultural transmite, în fiecare zi, de luni până duminică, până la încheierea stării de urgență, mesaje ale artiștilor, care vorbesc publicului lor într-un alt mod diferit decât cel cunoscut.

Toate mesajele vor fi postate și pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, într-o secțiune dedicată.

Radio România Cultural le mulțumește personalităților care au intrat deja în campanie: scriitorul Florin Iaru, producătoarea Ada Solomon, actorii Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol, Marius Manole, Mihai Călin, Medeea Marinescu, regizorul Radu Afrim, criticul de artă Pavel Șușară, pianista Dana Ciocârlie, muzicienii A.G. Weinberger, Berti Barbera, Nick Făgădar de la Luna Amară, Rocca de la  Firma.

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.

14
/02
/23

Scriitorul Dinu Flămând va participa la o serie de evenimente organizate în Mexic, în perioada 16-28 februarie 2023, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Turneul va începe la Festivalul Internațional de Poezie „Jornadas Pellicerianas” și se va încheia cu participarea la evenimentul „Fandango de la lectura”, prezidat de Prima Doamnă a Mexicului, Beatriz Gutiérrez Müeller, în Veracruz.