Acces liber în culisele Sălii Majestic de la Odeon de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/acces-liber-%c3%aen-culisele-s%c4%83lii-majestic-de-la-odeon-de-ziua-mondial%c4%83-a-teatrului/

De Ziua Mondială a Teatrului, miercuri, 27 martie, între orele 12.00 – 20.00, publicul poate vizita culisele Sălii Majestic a Teatrului Odeon. Vizitatorii vor pătrunde în universul încă nedescoperit al unui spectacol, viitoarea premieră „Delirium”, de Enda Walsh.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2019

„Călătoria ta este către clipă, către moment, către întâlnirea irepetabilă cu cei asemenea ţie. Călătoria ta este către ei, către inima lor, către subiectivitatea lor. Călătoreşti prin ei, prin emoţiile lor, prin amintirile lor pe care tu le trezeşti şi le pui în mişcare. Călătoria ta e vertiginoasă, nimeni n-o poate măsura sau reduce la tăcere.” Fragment din mesajul de  Ziua Mondială a Teatrului 2019 de Carlos Celdrán (Cuba), regizor de teatru, dramaturg, profesor de teatru, profesor universitar.

Vizitatorii vor pătrunde în universul încă nedescoperit al unui spectacol, viitoarea premieră „Delirium”, de Enda Walsh, o reinterpretare radicală după „Fraţii Karamazov” de F.M. Dostoievski, în regia lui Vlad Massaci.

Anul acesta, participanţii vor găsi în Galeria Odeon (foaierul Sălii Studio) o grădină în care pot vedea „Frumuseţea nevăzută”, o expoziţie foto cu 20 de portrete ale doamnelor din spatele scenei Teatrului Odeon, iar la etaj va fi organizată o altă expoziţie, de caricaturi, realizată de actorul Marius Damian.

Trupa Teatrului Odeon, personalul tehnic şi administrativ îi vor întâmpina pe vizitatori. Intrarea este liberă.

Teatrul Odeon şi-a deschis larg porţile anul trecut, invitându-şi spectatorii într-o călătorie cu ajutorul tehnologiei, în universul magic din spatele cortinei. În acest an însă, la cea de-a II-a ediţie, îşi propune o altfel de călătorie, o incursiune în care e nevoie de curaj şi de un dram de curiozitate, pentru că de această dată „A fi sau a nu fi” îşi găseşte răspunsul într-un tur ghidat prin spaţiile nedestinate publicului.

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită pe 27 martie, a fost organizată pentru prima dată la Viena, în 1961, în timpul celui de-al IX-lea Congres mondial al Institutului Internaţional de Teatru. În 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale Institutului Internaţional de Teatru.

Foto: Ziua Mondială a Teatrului – facebook

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

11
/09
/23

Din ce în ce mai curajoase în abordarea stilurilor de animație, ancorate în realitatea zilelor noastre sau desprinse dintr-o lume a fanteziei, cele 15 filme incluse în Competiția Românească la cea de-a 18-a ediție Animest conturează o imagine optimistă asupra viitorului animației autohtone.

11
/09
/23

Ajuns la a șaptea ediție, DokStation Music Documentary Film Festival – singurul festival din țară dedicat documentarelor muzicale – revine, în perioada 20-24 septembrie, cu o selecție de filme, majoritatea în premieră națională, ce vor fi proiectate în mai multe spații din București: Sala Luceafărul, Cinema Elvire Popesco, Expirat, Control Club și Grădina cu Filme.