Acest loc rămâne liber – expoziție experiment vizual – poezie – sunet la casa Mincu, str. Arthur Verona 19
https://www.ziarulmetropolis.ro/acest-loc-ramane-liber-expozitie-experiment-vizual-poezie-sunet-la-casa-mincu-str-arthur-verona-19/

3 poete, 4 artiste din sfera artelor vizuale, 1 scenografă şi o artistă a sunetelor au compus, descompus şi recompus un experiment artistic poetic vizual şi sonor, un spaţiu al intimităţii împreună, în care sunteţi invitaţi să fiţi, să priviţi şi ascultaţi.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2021

Cele 9 artiste sunt sunt Cristina Cociș, Ioana Geacăr, Ileana Zirra, Andreea Lupu, Maria Livia Onete, Miruna Radovici, Denisa Popescu, Elena Vlădăreanu, Anamaria Pravicencu și vă așteaptă la expoziție începând cu 14 octombrie ora 12:00 la Casa Mincu (grădina OAR – str. Arthur Verona nr. 19) și la vernisaj la NAG 2021 în data de 15 octombrie 2021 începând cu ora 18.00.

La vernisaj, la ora 20:00 va avea loc și performance-ul susținut de Cristina Cociș, “This mirror is taken”. acest loc rămâne liber este expoziția experiment rezultată în proiectul Safe Space, co-finanțat de AFCN care deschide și descrie un spațiu invizibil de colaborare între artiste din diferite zone ale creației, pentru a experimenta și explora împreună ideea de spațiu sigur. În timpul procesului au atins subiecte sensibile precum intimitatea, pandemia, nevoia unui spațiu sigur de creație și supraviețuire în vremuri incerte.

Rezultatul celor 4 luni de cunoaștere, expoziția propune un experiment vizual – poezie – sunet și o experiență intimă și discretă vizitatorului. Experimentul adună în instalație vizuală, poezie, obiecte, performance, video și sunet, fragmente de emoții mai mult sau mai puțin procesate. Locul liber este lăsat cu intenție. El se află undeva în harta expoziției și este special delimitat pentru fiecare vizitator în parte.

Locul expoziției este frumoasa casă Mincu de pe str. Arthur Verona nr. 19 (grădina OAR), care va fi deschisă spre vizitare în întregime în timpul NAG 2021, 15-17 octombrie.

Programul de vizitare al expoziției:
14 octombrie și 19 octombrie – 4 noiembrie între 12:00 și 18:00
15 – 17 octombrie între 18:00 și 23:00 la NAG 2021
15 octombrie ora 20:00 performance de Cristina Cociș
Durata recomandată de vizitare 20 min.
Se recomandă vizite individuale sau în grupuri de maxim 3 persoane.

Programări pe www.acestloc.ro.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.