Acest loc rămâne liber – expoziție experiment vizual – poezie – sunet la casa Mincu, str. Arthur Verona 19
https://www.ziarulmetropolis.ro/acest-loc-ramane-liber-expozitie-experiment-vizual-poezie-sunet-la-casa-mincu-str-arthur-verona-19/

3 poete, 4 artiste din sfera artelor vizuale, 1 scenografă şi o artistă a sunetelor au compus, descompus şi recompus un experiment artistic poetic vizual şi sonor, un spaţiu al intimităţii împreună, în care sunteţi invitaţi să fiţi, să priviţi şi ascultaţi.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2021

Cele 9 artiste sunt sunt Cristina Cociș, Ioana Geacăr, Ileana Zirra, Andreea Lupu, Maria Livia Onete, Miruna Radovici, Denisa Popescu, Elena Vlădăreanu, Anamaria Pravicencu și vă așteaptă la expoziție începând cu 14 octombrie ora 12:00 la Casa Mincu (grădina OAR – str. Arthur Verona nr. 19) și la vernisaj la NAG 2021 în data de 15 octombrie 2021 începând cu ora 18.00.

La vernisaj, la ora 20:00 va avea loc și performance-ul susținut de Cristina Cociș, “This mirror is taken”. acest loc rămâne liber este expoziția experiment rezultată în proiectul Safe Space, co-finanțat de AFCN care deschide și descrie un spațiu invizibil de colaborare între artiste din diferite zone ale creației, pentru a experimenta și explora împreună ideea de spațiu sigur. În timpul procesului au atins subiecte sensibile precum intimitatea, pandemia, nevoia unui spațiu sigur de creație și supraviețuire în vremuri incerte.

Rezultatul celor 4 luni de cunoaștere, expoziția propune un experiment vizual – poezie – sunet și o experiență intimă și discretă vizitatorului. Experimentul adună în instalație vizuală, poezie, obiecte, performance, video și sunet, fragmente de emoții mai mult sau mai puțin procesate. Locul liber este lăsat cu intenție. El se află undeva în harta expoziției și este special delimitat pentru fiecare vizitator în parte.

Locul expoziției este frumoasa casă Mincu de pe str. Arthur Verona nr. 19 (grădina OAR), care va fi deschisă spre vizitare în întregime în timpul NAG 2021, 15-17 octombrie.

Programul de vizitare al expoziției:
14 octombrie și 19 octombrie – 4 noiembrie între 12:00 și 18:00
15 – 17 octombrie între 18:00 și 23:00 la NAG 2021
15 octombrie ora 20:00 performance de Cristina Cociș
Durata recomandată de vizitare 20 min.
Se recomandă vizite individuale sau în grupuri de maxim 3 persoane.

Programări pe www.acestloc.ro.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.