Actorii Emil Hossu si Ion Lucian vor primi cate o stea pe Aleea Celebritatilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-emil-hossu-si-ion-lucian-vor-primi-cate-o-stea-pe-aleea-celebritatilor/

Actorii Emil Hossu şi Ion Lucian vor primi, post-mortem, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, a declarat, joi seara, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Antena 3.  „Pe 14 decembrie încercăm să omagiem personalitatea unui om, a unui om mare, a unui suflet mare, acordându-i o stea (n.r.lui Emil Hossu). Am […]

Un articol de Andrada Văsii|7 decembrie 2012

Actorii Emil Hossu şi Ion Lucian vor primi, post-mortem, câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, a declarat, joi seara, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Antena 3.

 „Pe 14 decembrie încercăm să omagiem personalitatea unui om, a unui om mare, a unui suflet mare, acordându-i o stea (n.r.lui Emil Hossu). Am discutat cu domnul Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, îl alăturăm şi maestrului Ion Lucian, pe care l-am privit cu acelaşi respect aşa cum l-am privit şi pe domnul Hossu. Primeşte o stea în piaţa Timpului. Şi în piaţa timpului, timpu-i veşnic. Vor fi acolo, îşi vor aduce aminte de ei”, a spus Oprescu.

Sursa: Agerpres

06
/02
/15

Capitala Germaniei a devenit centrul mondial al cinematografiei o dată cu Gala de Deschidere a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5-15 februarie). Evenimentul a avut loc aseară la Berlinale Palast în prezența a peste 1500 de invitați. Gazdele serii au fost Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, și Anke Engelke.

05
/02
/15

CRONICĂ DE FILM Câştigător în 2014 al Premiului Gopo pentru cel mai bun documentar, „Experimentul Bucureşti” este un experiment cinematografic despre un posibil experiment social imaginat pentru a atrage atenţia asupra unui experiment istoric dureros, Fenomenul Piteşti.

05
/02
/15

Puţine clădiri au conservat spiritul Bucureştiului de aur. Palatul Odeon, situat în jos pe malul Dâmboviţei, este una dintre ele. Palatul se află într-o clădire monument arhitectural, singurul rămas din vechile clădiri ale fostei administraţii a bătrânului Abator, datând din anul 1869.

05
/02
/15

Radio România Muzical și Muzeul Național Cotroceni organizează un concert de muzică veche românească susținut de ansamblul “Imago Mundi”. În sala Cerchez a Muzeului Cotroceni, joi, 26 februarie, de la ora 19.00, va avea loc un eveniment cu semnificații speciale – înregistrarea acestui concert va reprezenta România în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte ale Uniunii Europene de Radio, “Ziua muzicii vechi”, programată, în fiecare an, pe 21 martie.

05
/02
/15

Anul 2015 marchează o premieră extraordinară: sâmbătă, 7 februarie, una dintre lucrările de referință ale compozitorului George Enescu, Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, va fi interpretată pe o scenă londoneză de către presitgioasa London Philharmonic Orchestra, în sala Royal Festival Hall a Southbank Centre, chiar pe malul Tamisei.

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

05
/02
/15

Actorul american Johnny Depp s-a căsătorit civil cu iubita lui, Amber Heard, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc, marţi, în casa din Los Angeles în care cei doi locuiesc, cu câteva zile înainte de nunta ce va avea loc la finalul săptămânii în Bahamas.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).