Actorii selectați în finala Galei HOP 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-selectati-in-finala-galei-hop-2021/

Ediţia a 24-a a Galei Tânărului Actor HOP continuă şi anul acesta cu tema „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual” sub bagheta directorului artistic Gigi Căciuleanu. Motto-ul prezentei ediţii este: „Caragiale – o lume în mişcare”. Iată cine sunt finaliştii!

Un articol de Liliana Matei|28 iulie 2021

Preselecția s-a desfăşurat pe baza înregistrărilor video trimise online de concurenţi până la data de 15 iulie.

Juriul a fost format din: Ioan Ardelean (actor și regizor), Silvia Ghiață (producător TV), Andrei și Andreea Grosu (regizori), Alexander Hausvater (regizor), Daniela Nane (actriță).

Au fost declarați admiși în Concursul final următorii actori:

Secţiunea Individual

  1. Diana Raluca Amitroaie, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi
  2. Oana Antonovici, Universitatea de Vest din Timișoara
  3. Patricia Gavril, Universitatea de Vest din Timișoara
  4. Toni Gheorghe, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Marin Lupanciuc, Universitatea de Vest din Timișoara
  6. Petru Mărginean, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  7. Alina Mișoc, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  8. Andreea Moustache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  9. Andrada Oltean, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
  10. Oana Tudoran, Universitatea de Vest din Timișoara
  11. Ileana Ursu, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca

Secţiunea Grup

  1. Cazul Broaștelor, cu Alexandru Cruceru și Sonia Kalman, absolvenți ai Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti și Crăița Mladinovici, absolventă a Universității Hyperion din București
  2. Cetățeni Turmentați, regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriș, George Olar, Irina Sibef și Maria Teișanu, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
  3. D’ale lu’Aghiuță, cu Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămioara Soare, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  4. Memento uMori, cu Cezara Crețu, Andrada Oltean, Alis Pelle, absolvenţi ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Vlad Pelin, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti
  5. Năpatima, cu Eugeniu Cozma și Oana Zara, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti

GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP, ediția a 24-a (Alba Iulia)

Workshop cu Gigi Căciuleanu: 30 august – 1 septembrie 2021

Concurs: 2-4 septembrie 2021

transmis live

pe contul de VIMEO al UNITER și pe site-ul www.galahop.uniter.ro.

*

Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

Motto-ul prezentei ediţii: Caragiale – o lume în mişcare

„Ce lume! Ce lume! Ce lume!” (O scrisoare pierdută)

Director artistic: GIGI CĂCIULEANU

*

Organizatori:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

Consiliul Județean Alba

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii

Coproducător:

Societatea Română de Televiziune

Foto: afișul Galei Hop 2021, desen de Gigi Căciuleanu

 

 

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

19
/04
/14

Paisprezece titluri semnate de Gabriel Garcia Marquez au apărut în ultimii 20 de ani în România şi s-au vândut în peste 600.000 de exemplare, au declarat pentru agenţia Mediafax reprezentanţii editurii Rao, care deţine exclusivitatea la nivel naţional pentru operele scriitorului columbian.

19
/04
/14

Spectacolul de teatru „Vocea umană“, regizat de Sanda Manu, în interpretarea actriţei Oanei Pellea, va fi prezentat, pe 19 mai, pe scena Sălii Bizantine a Palais de Béhague din Paris, informează Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.

18
/04
/14

Gabriel García Márquez a fost, așa cum rezultă și din scurtele ferpare întocmite ad-hoc în lumile noastre virtuale, cel mai popular, cel mai iubit scriitor al timpurilor noastre.

18
/04
/14

Scriitorul Gabriel Garcia Márquez a murit, joi, în Mexic, la vârsta de 87 de ani. Márquez este laureat al premierului Nobel pentru cartea "Un veac de singurătate".

17
/04
/14

Teatrul Nottara organizează, între 23 şi 25 aprilie, la Sala George Constantin, a doua ediţie a proiectului Spectacolul începe cu o lectură, iniţiat în decembrie 2013 şi desfăşurat în parteneriat cu Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică, „I.L. Caragiale” (UNATC).

17
/04
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pe 17 aprilie 2014 se împlinesc 50 de ani de la dispariţia lui George Vraca (1896-1964). Copilul care fugea de acasă şi care era educat de nuieluşa învăţătorului îşi schimbă destinul de student la Agronomie şi devine unul dintre cei mai mari actori din România.

17
/04
/14

Vineri, 18 aprilie, de la ora 21.00, la Godot Cafe Teatru din Capitală, puteţi vedea, în premieră, "Bartender Blues", cel mai nou spectacol al regizorului Eugen Gyemant, cu Liviu Pintileasa şi Alin Florea în distribuţie.

16
/04
/14

Am văzut şase spectacole regizate de Chris Simion în stagiunea 2012-2013. Regizoarea montează atât în teatre-cafenea, cât și în teatrele clasice și în sălile de cinema. Oriunde și-ar duce spectacolele, acestea sunt jucate cu sala arhiplină, locurile fiind suplimentate de fiecare dată, indiferent de vechimea montării.