Actorii şi fotograful – fine art print // Expoziţie // Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-si-fotograful-fine-art-print-expozitie-simion-buia/

23 de actori români celebri portretizaţi de artistul fotograf Simion Buia şi printaţi pe fine art canvas aşteaptă să-i priviţi în ochi la Cărtureşti Verona în perioada 1-13 septembrie 2015.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 Septembrie 2015

Vernisaj: 10 septembrie 2015, ora 18.00

Locaţia: Cărtureşti Verona, ceainărie (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti)

Partener print: Canon Romania // http://www.canon.ro

Partener artistic: Adrian Naidin, violoncelist

Partener culinar: 1000 de chipuri // Winebar // http://www.1000dechipuri.ro

Partener media: Ziarul Metropolis // http://www.ziarulmetropolis.ro

„Actorii şi fotograful este un proiect personal, în care portretizez actori renumiţi din «vechea gardă», în studioul din Ecaterina Teodoroiu. Sunt actori de geniu, pe cale de dispariţie… Portofoliul însumează 100 de actori români de excepţie; în această expoziţie vă prezint 23.

Mircea Albulescu // Coca Bloos // Emil Boroghină // Constantin Codrescu // Constantin Cojocaru // Dan Condurache // Valer Dellakeza // Vladimir Găitan // Ilie Gheorghe // Mihai Gruia Sandu // Tatiana Iekel // Marcel Iureş // Dorina Lazăr // Mariana Mihuţ // Marin Moraru // Virgil Ogăşanu // Mitică Popescu // Dan Puric // Alexandru Repan // Victor Rebengiuc // Ştefan Sileanu // Dorel Vişan // Florin Zamfirescu //

Sunt portrete crude, fără înfrumuseţări. Printurile sunt realizate pe fine art canvas. Am ales imprimarea pe pânză pentru că este un mediu cald, care nu interferează cu nuanţele intense ale cernelurilor pigmentate. Pânza este mediul de creaţie a tablourilor, prin urmare, asocierea imprimării pe pânză cu portretele iluştrilor maeştri ai teatrului conferă imaginea longevităţii simbolurilor pe care aceştia le reprezintă. Imprimările în mare parte alb-negru au necesitat o mare diversitate şi intensităţi de nuanţe de gri, capitol la care Canon imagePROGRAF 6450 excelează. Folosirea pe mediul mat a cernelii Foto-Gri aduce plusul de strălucire al nuanţelor limită” – a concluzionat artistul fotograf Simion Buia.

Vă aşteptăm la vernisaj, cu un vin minunat marca „1000 de chipuri“ şi o încântare a artistului Adrian Naidin.

Pentru confirmare: 0763 654 920 / Simion Buia

colaj2

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

26
/09
/19

Cea mai mare expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza, instalații imersive create special pentru eveniment și 4 pavilioane noi de artă, cu opere în valoare de peste 15 milioane de euro. Pavilionul de Artă București — Art Safari își deschide porţile în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

Page 1 of 5012345...102030...Last »