Actorii şi fotograful – fine art print // Expoziţie // Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-si-fotograful-fine-art-print-expozitie-simion-buia/

23 de actori români celebri portretizaţi de artistul fotograf Simion Buia şi printaţi pe fine art canvas aşteaptă să-i priviţi în ochi la Cărtureşti Verona în perioada 1-13 septembrie 2015.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 septembrie 2015

Vernisaj: 10 septembrie 2015, ora 18.00

Locaţia: Cărtureşti Verona, ceainărie (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti)

Partener print: Canon Romania // http://www.canon.ro

Partener artistic: Adrian Naidin, violoncelist

Partener culinar: 1000 de chipuri // Winebar // http://www.1000dechipuri.ro

Partener media: Ziarul Metropolis // http://www.ziarulmetropolis.ro

„Actorii şi fotograful este un proiect personal, în care portretizez actori renumiţi din «vechea gardă», în studioul din Ecaterina Teodoroiu. Sunt actori de geniu, pe cale de dispariţie… Portofoliul însumează 100 de actori români de excepţie; în această expoziţie vă prezint 23.

Mircea Albulescu // Coca Bloos // Emil Boroghină // Constantin Codrescu // Constantin Cojocaru // Dan Condurache // Valer Dellakeza // Vladimir Găitan // Ilie Gheorghe // Mihai Gruia Sandu // Tatiana Iekel // Marcel Iureş // Dorina Lazăr // Mariana Mihuţ // Marin Moraru // Virgil Ogăşanu // Mitică Popescu // Dan Puric // Alexandru Repan // Victor Rebengiuc // Ştefan Sileanu // Dorel Vişan // Florin Zamfirescu //

Sunt portrete crude, fără înfrumuseţări. Printurile sunt realizate pe fine art canvas. Am ales imprimarea pe pânză pentru că este un mediu cald, care nu interferează cu nuanţele intense ale cernelurilor pigmentate. Pânza este mediul de creaţie a tablourilor, prin urmare, asocierea imprimării pe pânză cu portretele iluştrilor maeştri ai teatrului conferă imaginea longevităţii simbolurilor pe care aceştia le reprezintă. Imprimările în mare parte alb-negru au necesitat o mare diversitate şi intensităţi de nuanţe de gri, capitol la care Canon imagePROGRAF 6450 excelează. Folosirea pe mediul mat a cernelii Foto-Gri aduce plusul de strălucire al nuanţelor limită” – a concluzionat artistul fotograf Simion Buia.

Vă aşteptăm la vernisaj, cu un vin minunat marca „1000 de chipuri“ şi o încântare a artistului Adrian Naidin.

Pentru confirmare: 0763 654 920 / Simion Buia

colaj2

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

30
/07
/20

CRONICĂ DE TEATRU „Jurnal de România. 1989”, recent montat de Carmen Lidia Vidu în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național din București, este un spectacol de teatru documentar care amestecă inspirat monologuri autobiografice rostite de patru actori – Florentina Țilea, Oana Pellea, Daniel Badale și Ion Caramitru - cu elemente multimedia.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

05
/07
/20

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă și distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animații, ajutându-i să înțeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

Pagina 1 din 5512345...102030...Ultima »