Actorii susțin „Baricadele”, de Andrei Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-sustin-baricadele-de-andrei-craciun/

Maia Morgenstern, Mihai Călin, Maria Obretin şi Letiţia Vlădescu se numără printre susţinătorii volumelor „Baricadele” (I, II, III) de Andrei Crăciun, care ar putea fi publicate în curând de Hyperliteratura. Alătură-te acestui demers literar, comandându-ţi propriile Baricade!

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2017

„Fii cu noi de aceeași parte a Baricadelor! Împreună ne dorim să dăm viață unui pachet de patru cărți semnate de Andrei Crăciun, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști și scriitori români!” – este mesajul editurii Hyperliteratura care își propune să publice în această vară volumele I, II și III din Baricadele, împreună cu volumul de versuri Toată poezia lumii, de Andrei Crăciun.

Cartea Baricadele I a apărut în anul 2014, la editura Humanitas, iar Baricadele II – în anul 2016, la editura Herg Benet. De această dată, Hyperliteratura își propune să retipărească cele două volume, în ediții revizuite și adăugite, alături de a treia parte a seriei, dar și de o carte de poezie în care Andrei Crăciun a adunat versuri din lumea întreagă, fiecare poem purtând numele unui oraș – de la Barcelona și Roma, la Praga și Lima, de la Moscova și Berlin, la Havana și Londra…

Acestea urmează să fie tipărite în urma unui proces de crowdfunding, prin care cititorii își pot precomanda cărțile, după propriile preferințe până pe 21 iunie.

Actori importanți, printre care îi regăsim pe Maia Morgenstern și Mihai Călin, dar și oameni de radio, ca Alex Tocilescu și Liviu Mihaiu, se alătură demersului editorial, într-un inedit video de promovare în care vorbesc despre autorul Baricadelor – scriitorul și jurnalistul Andrei Crăciun, ale cărui texte pot fi citite și în Ziarul Metropolis.

Actori, jurnaliști și oameni de radio recomandă „Baricadele”

Letiția Vlădescu: „Îmi place stilul lui de a scrie și mi se pare minunat că avem un om atât de tânăr care deja are un stil, modern și unic, aș putea spune; e foarte îndrăzneț în scriitură.”

Maria Obretin: „Pe Andrei l-am descoperit la sfatul unor prieteni care mi-au zis de el și am început să-l citesc, l-am iubit de la primele rânduri. Mi se pare fascinantă preocuparea asta a lui pentru lucruri mărunte și nu numai, și umorul cu care scrie, și duioșia, și tristețea… Plus că pe Andrei l-am făcut de multe ori cadou; după ce am citit Baricadele, era un cadou constant pe care l-am tot făcut prietenilor mei.”

Baricadele-3-final-copertaViorel Ilișoi: „El scrie sub frumoasa lozincă Revoluția bunului scris. Și fiind vorba de o revoluție, a ridicat niște Baricade.”

Julius Constantinescu: „Practic nu poate fi oprit din scris Baricade. E ca Lenin – revoluția este continuă.”

Mihai Călin: „Îl invidiez pe Andrei pentru călătoriile lui, pentru inteligența și umorul lui…”

Alex Tocilescu: „Andrei găsește chestia aia care e importantă și 20 de ani mai târziu, te face să crezi că subiectul ăla e important, îi găsește unghiul potrivit, e recognoscibil. Nu sunt mulți jurnaliști recognoscibili în România.”

Liviu Mihaiu: „Omul e un jurnalist de excepție, unul dintre cei mai talentați din generația lui, e un artist printre jurnaliști.”

Voicu Rădescu: „Andrei Crăciun scrie cărți, iar reportajele lui sunt reportaje de citit și peste ani de zile.”

Andrei Ruse: „Pentru Hyperliteratura, cartea lui Andrei Crăciun este al treilea proiect de crowdfunding și asta spune că noi credem foarte mult în public, în cititorii noștri și în publicul autorilor, și este foarte important – atât pentru noi ca editori, cât mai ales pentru autor – să ne arate că ei vor să susțină această carte.”

Maia Morgenstern: „De îndată ce voi avea volumele sale, Baricadele I, II, III (…), o să-mi construiesc un zid de apărare în jurul meu și atunci cu propriile sale arme și argumente voi ști să mă apăr și să-l înving.”

Dacă te-au convins, alătură-te proiectului propus de Hyperliteratura comandându-ți online volumele. În acest fel, susții deopotrivă și un tânăr scriitor, și un nou tip de editură pe piața de carte autohtonă! Detalii aici: http://crestemidei.ro/Baricadele

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

14
/02
/17

Compania de Librării București (CLB), cel mai vechi lanț de librării din România, a realizat bilațul vânzărilor de carte din capitală pe anul 2016. Cum CLB este singurul lanț de librării care este prezent cu spații comerciale în toate cele 6 sectoare ale capitalei, datele de vânzări reprezintă, în fapt, o radiografie a situației consumului de carte pentru întregul București.

14
/02
/17

Miercuri, 15 februarie, de la ora 19.00, Editura Humanitas Fiction ne aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea cărţii „Ce se întâmplă în iubire”, un nou bestseller al celebrului scriitor britanic Alain de Botton, publicat în colecţia Raftul Denisei.

11
/02
/17

"Bine v-am regăsit ca să vă spun rămas bun! (...) Resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta, cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag. (…) Sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastră aşteptări (…)” - Dan C. Mihailescu. Cunoscutul critic literar a renunțat la "Cartea de la ora 5", acesta făcând anunțul în ultima apariţie online a proiectului.

08
/02
/17

Editura Humanitas Fiction lansează, astăzi, de la ora 19.00, la Librăria din Cişmigiu, volumul de nuvele istorice Firmanul orb de Ismail Kadare, recent publicat în colecţia Raftul Denisei. La eveniment participă scriitorii Ana Barton şi Vlad Zografi, traducătorul Marius Dobrescu şi editorul Denisa Comănescu.

27
/01
/17

Vreți să știți cum iubeau Mozart, George Bush, Frida Kahlo sau Napoleon Bonaparte? Poveștile de dragoste au aprins dintotdeauna inimi și condeie în aceeași măsură și multe pagini din literatura lumii s-au născut din iubiri fericite sau triste, din inimi frânte, din îndepărtări sau trădări.

26
/01
/17

Boookblog.ro te invită la prima ediție din 2017 a întâlnirilor Schimb de Cărți București. Vino pe 29 ianuarie, între orele 15:00 – 17:00 la ceainăria Bohemia Tea House (Str. Poiana Narciselor nr.1) ca să cunoști oameni noi sau să revezi prieteni vechi pasionați de lectură, să discutăm despre cărți și nu numai și să savurăm o ceașcă de ceai.

26
/01
/17

Titlurile „Dragă, mă duc la Charlie”, o confesiune sinceră și tulburătoare despre fața ascunsă a tragediei care a zguduit Parisul și întreaga lume, și „Dragoste cu năbădăi”, album cu ilustrații semnate de Georges Wolinski, ucis în atentatul de la „Charlie Hebdo”, vor fi lansate de Editura ALL, la București și la Timișoara, în parteneriat cu Institutul Francez din România.