Actorul Cristi Iacob a preluat conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-cristi-iacob-a-preluat-conducerea-teatrului-mic-si-a-teatrului-foarte-mic-din-bucuresti/

Actorul Cristi Iacob a fost numit manager interimar al Teatrului Mic şi al Teatrului Foarte Mic după ce fostul manager, actorul Mihai Dinvale s-a pensionat

Un articol de Petre Ivan|11 ianuarie 2016

“Totul a plecat de la primărie și de la niște colegi de-ai mei care m-au rugat să preiau această funcție. Am acceptat cu greu fiindcă este totuși complicat, dar nu vreau să mă plâng acum. Voi fi împreună cu colegii mei, știu cu cine voi lucra și toată lumea a crezut că este o soluție elegantă și simplă”, a declarat Cristi Iacob.

Cristi Iacob a precizat că această funcție de conducere este doar “un interimat” și că el trebuie doar să lase treburile “să meargă înainte, într-o formă cât mai umană și cât mai de bun simț”, până când se va organiza concursul pentru ocuparea acestei funcții.

Mihai Dinvale, fostul manager al Teatrului Mic, a spus că din cauza vârstei a trebuit să-și întrerupă activitatea la conducerea instituției, numirea lui Cristi Iacob fiind una normală.

Acesta a spus că și dacă nu va mai fi în echipa de conducere a instituției își va continua activitatea și va juca în continuare în spectacole, în prezent fiind și pe afișul noii producții a Teatrului Mic, “Stare de ebrietate”.

Fostul manager a amintit că pentru Teatrul Foarte Mic încă se caută un loc care să găzduiască spectacolele care se jucau în acea sală.

Teatrul Foarte Mic și-a întrerupt activitatea pe 24 noiembrie 2015, după ce clădirea în care funcționa această instituție a fost inclusă în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

Foto: Cristi Iacob – cinemagia

23
/01
/22

Pe Facebook, în SMS-urile pe care le scriem în grabă sau în vorbirea curentă, folosim adesea structuri gramaticale greșite, preluate multe dintre ele din mass-media și propagate cu o viteză uimitoare. Astăzi, vă oferim mici trucuri, ca să le puteți ocoli cu succes.

21
/01
/22

AU STRĂLUCIT LA METROPOLIS Pe 16 octombrie 2007, la Metropolis avea premiera „Jocul de-a adevărul”, spectacol scris și regizat de Lia Bugnar, care a devenit rapid un succes de casă. Mai ales că pe scenă au urcat, alături de actrița Lia Bugnar, tineri actori pe val, precum Marius Manole, Andi Vasluianu sau Dorina Chiriac.

21
/01
/22

Parte a seriei de producții work in progress inițiată și produsă de creart/Teatrelli anul trecut, spectacolul „Băiatul Văduvă”, semnat de Eugen Jebeleanu, unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai momentului atât în plan național, cât și în plan internațional, intră – la cererea publicului –, în repertoriul Teatrelli. În rolurile principale sunt patru actori de excepție: Vlad Bîrzanu, Mihaela Sîrbu, Alexandru Chindriș și Cosmina Stratan (plus câinele Uber). Primele reprezentații – din 24 și 25 ianuarie - sunt sold out, pentru următoarele, programate în 12 și 13 februarie, biletele vor fi puse în curând în vânzare pe platforma eventbook.ro.

21
/01
/22

„Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri („Periferic”, „Neidentificat”), va putea fi urmarit pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri, intr-o avanpremiera absoluta, intr-o serie de cinematografe selectionate. Filmul premiat la numeroase festivaluri internationale de prestigiu se va vedea, cu 10 zile inainte de lansare, in zi de sarbatoare romaneasca, pe ecranele a 21 de sali de cinema din toata tara.

21
/01
/22

Intimități, cel de-al patrulea roman al lui Katie Kitamura, scriitoare americană de origine japoneză, se înscrie deja pe linia succesului precedentelor cărți ale autoarei, traduse în peste 20 de limbi, iar una dintre ele aflată în curs de ecranizare. Pornind din start cu avantajul unor recomandări puternice din partea fostului președinte Barack Obama și a lui Oprah Winfrey, Intimități a fost apreciat atât pentru temele propuse de scriitoare, cât și pentru stilul ultramodern, nonconformist și „cool” în care e scris, după cum observa The New York Times.

20
/01
/22

CRONICĂ DE FILM Regizorul mexican Michel Franco atinge o nouă culme a teribilismului cu „Nuevo orden”/"Noua ordine" (distribuit acum în cinematografele de la noi de Transilvania Film), câştigător în 2020 al unui de neînţeles Mare Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.