Actorul Cristi Iacob a preluat conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-cristi-iacob-a-preluat-conducerea-teatrului-mic-si-a-teatrului-foarte-mic-din-bucuresti/

Actorul Cristi Iacob a fost numit manager interimar al Teatrului Mic şi al Teatrului Foarte Mic după ce fostul manager, actorul Mihai Dinvale s-a pensionat

Un articol de Petre Ivan|11 ianuarie 2016

„Totul a plecat de la primărie și de la niște colegi de-ai mei care m-au rugat să preiau această funcție. Am acceptat cu greu fiindcă este totuși complicat, dar nu vreau să mă plâng acum. Voi fi împreună cu colegii mei, știu cu cine voi lucra și toată lumea a crezut că este o soluție elegantă și simplă”, a declarat Cristi Iacob.

Cristi Iacob a precizat că această funcție de conducere este doar „un interimat” și că el trebuie doar să lase treburile „să meargă înainte, într-o formă cât mai umană și cât mai de bun simț”, până când se va organiza concursul pentru ocuparea acestei funcții.

Mihai Dinvale, fostul manager al Teatrului Mic, a spus că din cauza vârstei a trebuit să-și întrerupă activitatea la conducerea instituției, numirea lui Cristi Iacob fiind una normală.

Acesta a spus că și dacă nu va mai fi în echipa de conducere a instituției își va continua activitatea și va juca în continuare în spectacole, în prezent fiind și pe afișul noii producții a Teatrului Mic, „Stare de ebrietate”.

Fostul manager a amintit că pentru Teatrul Foarte Mic încă se caută un loc care să găzduiască spectacolele care se jucau în acea sală.

Teatrul Foarte Mic și-a întrerupt activitatea pe 24 noiembrie 2015, după ce clădirea în care funcționa această instituție a fost inclusă în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public.

Foto: Cristi Iacob – cinemagia

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.