Actorul Ethan Hawke, invitatul special al American Independent Film Festival București
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-ethan-hawke-invitatul-special-al-american-independent-film-festival-bucuresti/

De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, Ethan Hawke este invitatul special al primei ediţii American Independent Film Festival, care are loc între 15 şi 21 septembrie 2017, la Cinema PRO şi Cinemateca Eforie din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|1 septembrie 2017

Actorul va dialoga cu publicul din capitală, pe 21 septembrie, la Cinema PRO, la finalul proiecției speciale a filmului Before the Devil Knows You’re Dead, în regia lui Sydney Lumet, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri.

Prima ediţie American Independent Film Festival include proiecţii de film, discuții cu invitaţi speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke. În cadrul acestei secțiuni, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului – „Maudie” (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, în care Hawke joacă alături de Sally Hawkins, și „Born to Be Blue” (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker, despre care cei de la We Got This Covered apreciază: „Ethan Hawke face cel mai bun rol al său de până acum”.

Secțiunea va fi completată de celebrele „Boyhood”, de Richard Linklater – Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015 sau „Before Midnight”, în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat). „Before the Devil Knows You’re Dead”, regizat de Sidney Lumet, va închide festivalul pe 21 septembrie, la Cinema PRO, în prezența actorului.

Ethan Hawke este un artist a cărui carieră multidisciplinară – actor, realizator, scenarist și scriitor – se întinde pe parcursul a peste 30 de ani. Cel mai recent proiect cinematografic al său este producția filmului „Blaze”, o dramă despre viața muzicianului Blaze Foley, la care semnează scenariul împreună cu Sybil Rosen, precum și regia. Pe marile ecrane internaționale, Ethan Hawke va putea fi văzut în „First Reformed”, thriller politic în regia lui Paul Schrader, alături de Amanda Seyfried. Filmul va avea premiera la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. În curând, va juca în „Stockholm”, regia Robert Budreau, alături de Noomi Rapace și Mark Strong și face parte și din distribuția comediei romantice „Juliet, Naked”, cu Rose Byrne și Chris O’Dowd în rolurile principale, bazată pe best-sellerul omonim al lui Nick Hornby.

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe site-ul filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

Prețul unui bilet este 15 RON. Biletele vor putea fi achiziționate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Bratianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall) şi online pe www.eventim.ro.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB..

Foto: de Sam Jones

 

29
/06
/14

CRONICĂ DE FILM Realizat de Guillaume Canet, actor francez tentat ocazional de regie, „Blood Ties” („Legături de sânge”) se înscrie în categoria unei posibile nișe de retro-cinema, tot mai frecventată în ultimii ani. Nu este o plecăciune în fața unui anumit regizor, cât a unui gen și stil clar asumate, la modă odată.

27
/06
/14

Lungmetrajul "Quod Erat Demonstrandum", de Andrei Gruzsniczki, a fost selectat în secţiunea Variety Critics' Choice: Europe Now! a celei de-a 49-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, din Cehia, informează site-ul oficial al evenimentului.

27
/06
/14

Sibiul, cea mai aclamată destinație turistică românească în presa internațională din ultimii ani, menționat în prestigioasa publicație Huffington Post, este subiectul celui mai nou film și al unei inedite colecții de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România și din Europa.

25
/06
/14

Proiectul Cinema-Edu aduce limbajul artistic al cinematografiei în vocabularul fiecărui licean. Pe parcursul a șase luni de proiecții, elevii învață să aprecieze filmele de artă și, mai ales, să înțeleagă formele sale de vizionare.

25
/06
/14

Lungmetrajul "Kira Kiralina", regizat de Dan Piţa, o adaptare după romanul omonim scris de Panait Istrati, va intra în cinematografele din România pe 5 septembrie. Pelicula îi are în distribuţie pe Iulia Dumitru, Iulia Cîrstea, Corneliu Ulici, Ștefan Iancu, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu şi Ovidiu Niculescu.

24
/06
/14

Sâmbătă aceasta, pe 28 iunie, Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în cinema outdoor şi se pregăteşte pentru cel mai mare picnic nocturn din capitală. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, poveşti cinematografice care vor pune la încercare imaginaţia cinefililor bucureșteni între 21:00 și 5 dimineaţa.

22
/06
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE. Debut în regie al directorului de imagine Nicolae Mărgineanu, „Un om în loden” (1979) este un mai mult decât onorabil film polițist, vizionabil și astăzi, în pofida a două mari ghiulele propagandistice care îl trag în jos.

21
/06
/14

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfăşoară în acest an, în mod excepţional, în Bucureşti, în perioada 12-17 august, păstrând atmosfera din Deltă şi ideea de a te îndepărta de “betoanele urbane” ca să vezi filme bune într-o atmosferă specială.

20
/06
/14

CRONICĂ DE FILM. Cel mai recent lungmetraj de ficțiune al surprinzător de prolificului regizor Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, este ca o creatură împăiată: de la distanță pare un film promițător, dar, privit de aproape, lipsa naturaleții și a ritmului lasă o impresie pregnantă de dezamăgire.