Actorul Ethan Hawke, invitatul special al American Independent Film Festival București
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-ethan-hawke-invitatul-special-al-american-independent-film-festival-bucuresti/

De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, Ethan Hawke este invitatul special al primei ediţii American Independent Film Festival, care are loc între 15 şi 21 septembrie 2017, la Cinema PRO şi Cinemateca Eforie din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|1 septembrie 2017

Actorul va dialoga cu publicul din capitală, pe 21 septembrie, la Cinema PRO, la finalul proiecției speciale a filmului Before the Devil Knows You’re Dead, în regia lui Sydney Lumet, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri.

Prima ediţie American Independent Film Festival include proiecţii de film, discuții cu invitaţi speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke. În cadrul acestei secțiuni, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului – „Maudie” (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, în care Hawke joacă alături de Sally Hawkins, și „Born to Be Blue” (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker, despre care cei de la We Got This Covered apreciază: „Ethan Hawke face cel mai bun rol al său de până acum”.

Secțiunea va fi completată de celebrele „Boyhood”, de Richard Linklater – Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015 sau „Before Midnight”, în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat). „Before the Devil Knows You’re Dead”, regizat de Sidney Lumet, va închide festivalul pe 21 septembrie, la Cinema PRO, în prezența actorului.

Ethan Hawke este un artist a cărui carieră multidisciplinară – actor, realizator, scenarist și scriitor – se întinde pe parcursul a peste 30 de ani. Cel mai recent proiect cinematografic al său este producția filmului „Blaze”, o dramă despre viața muzicianului Blaze Foley, la care semnează scenariul împreună cu Sybil Rosen, precum și regia. Pe marile ecrane internaționale, Ethan Hawke va putea fi văzut în „First Reformed”, thriller politic în regia lui Paul Schrader, alături de Amanda Seyfried. Filmul va avea premiera la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. În curând, va juca în „Stockholm”, regia Robert Budreau, alături de Noomi Rapace și Mark Strong și face parte și din distribuția comediei romantice „Juliet, Naked”, cu Rose Byrne și Chris O’Dowd în rolurile principale, bazată pe best-sellerul omonim al lui Nick Hornby.

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe site-ul filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.

Prețul unui bilet este 15 RON. Biletele vor putea fi achiziționate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești şi Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Bratianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall) şi online pe www.eventim.ro.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB..

Foto: de Sam Jones

 

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.