Actriţa Ana Pasti coordonează un atelier de mişcare la FNTi
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-ana-pasti-coordoneaza-un-atelier-de-miscare-la-fnti/

Workshopul „The actor and the body. Exploring the impulse. From Michael Chekhov to Grotowski“, coordonat de Ana Pasti, va avea loc pe 3-5 noiembrie, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru Independent (Bucureşti, 3-9 noiembrie 2014).

Un articol de Ziarul Metropolis|24 octombrie 2014

Exerciţiile din acest workshop se concentrează pe dezvoltarea conexiunii între minte – emoție – corp și au ca obiective:

1. Studierea comunicării senzoriale, încorporând elemente de comunicare verbală.
2. Explorarea felului în care impulsul creativ se manifestă în corp. Accesarea memoriei afective – Grotowski Technique.
3. Traducerea răspunsului emoțional intern într-unul extern. De la acțiune mentală la acțiune fizică. Gestul psihologic la Michael Chekhov.

Ana Pasti este absolventă UNATC, ultima promoție a profesorului Dem Rădulescu. În 2011 a obținut o Bursă Fulbright, devenind prima actriță din România care urmează un master de actorie la una dintre cele mai bine cotate școli americane, University of Southern California (USC) din Los Angeles. Pe perioada studiilor americane este de asemenea acceptată în programul de vară de la Harvard University, program intitulat Moscow Art Stanislavski School.

Când un actor se încălzește prin mișcare, ceea ce își încălzește real este imaginația, nu corpul. Corpul în mișcare este doar un instrument al fanteziei actorului, un mijloc de accesare a creativității”

Ana Pasti

Este membru fondator al celei mai tinere companii de teatru românești, Teatrul ,,Tony Bulandra” din Târgoviște și a Trupei Noua (2010) – prima și singura companie de improvizație long-form din România. În cei trei ani petrecuți la Hollywood, Ana Pasti joacă în cinci scurtmetraje și nouă spectacole.

„Stepping out” este selecţionat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, în programul „Short Film Corner”. A colaborat de asemenea cu Jeremy Kagan, regizor, scenarist și producător american, câștigatorul unui premiu Emmy și nominalizat la Golden Globe.

Ana Pasti, în „Electra“

Joacă în montările unor regizori importanţi din SUA precum: Lisa Volpez („Îmblânzirea scorpiei”), Andrew Robinson („Tartuffe, 1001 de nopți”), Cameron Watson („Orașul nostru”), David Warshofsky („O minciună a minții”), John DeMita („Vorbește-mi ca ploaia și lasă-mă să te ascult și Lady of Larskpur Lotion”)

„Troienele” în regia lui David Bridel participă la Kennedy Festival din Washington (2014), unul dintre cele mai prestigioase festivaluri americane de teatru iar solo-performance-ul „Because I can or the things I’d do for love” (regia Luis Alfaro) este selectat în Hollywood Fringe Festival.

INFO

Locurile sunt limitate, înscrie-te la adresa [email protected] până la 27 octombrie (participanții FNTi Ediția a II-a au prioritate).

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.