Actrița Andra Guţi, premiată la Festivalul de la Locarno. „A Land Imagined” a primit Leopardul de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-andra-guti-premiata-la-festivalul-de-la-locarno-a-land-imagined-a-primit-leopardul-de-aur/

Andra Guţi a fost recompensată la Festivalul de Film de la Locarno cu premiul pentru „cea mai bună interpretare feminină” în filmul „Alice T.”, regizat de Radu Muntean. Câştigătorul Leopardului de Aur a fost filmul „A Land Imagined”, de Yeo Siew Hua.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2018

Actriţa Andra Guţi este protagonista filmului „Alice T.”, cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean, care a avut premiera mondială pe 4 august, în cadrul competiţiei internaţionale a Festivalului de la Locarno şi care va rula în cinematografele din România din 9 noiembrie.

„Alice Tarpan (Andra Guţi) are, la cei aproape 17 ani ai săi, o adolescenţă complicată. Nu e vorba doar de problemele de la şcoală sau că nu e sigură cu cine a rămas gravidă, dar mai ales de faptul că mama ei adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu), a aflat de toate astea”, se arată în prezentarea peliculei.

Un scurt clip extras din filmul Alice T, aici.

Printre starurile invitate anul acesta la eveniment s-au numărat Ethan Hawk şi Ted Hope, Meg Ryan, Bruno Dumont şi masterclass-ul cu Kyle Cooper, Paolo Taviani.

Palmaresul Festivalului de Film de la Locarno

Leopardul de Aur – „A Land Imagined”, de Yeo Siew Hua

Premiul special al juriului – „M”, de Yolande Zauberman

Leopardul pentru cea mai bună regie – „Tarde para morir joven”, de Dominga Sotomayor

Trofeul pentru cea mai bună interpretare feminină – Andra Guţi pentru „Alice T.”, de Radu Muntean

Trofeul pentru cea mai bună interpretare masculină – KI Joobong pentru „Gangbyun Hitel” (Hotel by the River), de Hong Sangsoo

Menţiune specială – „Ray & Liz”, de Richard Billingham

Concursul Cineasti del presente

Leopardul de Aur pentru cel mai bun film – „Chaos”, de Sara Fattahi

Premiul pentru cel mai bun regizor emergent – „Dead horse nebula”, de Tarık Aktaş

Premiul special al juriului – „Closing Time”, de Nicole Vögele

Menţiuni speciale – „Fausto”, de Andrea Bussmann și „Rose, character of l’epoque”, de Matthieu Bareyre

First Feature –  Cel mai bun film – „Alles ist gut”, de Eva Trobisch

Menţiune specială – „Tirss, Rihlat alsoo’oud ila almar’i (Erased, Ascent of the Invisible), de Ghassan Halwani

Pardi di domani – Concursul internaţional

Pardino d’oro pentru cel mai bun scurtmetraj – „D’un chateau l’autre”, de Emmanuel Marre

Pardino d’argento – „Heart of hunger”, de Bernardo Zanotta

Pardi di domani pentru cel mai bun regizor – „El laberinto”, de Laura Huertas Millán

Premiul publicului – „Blackkklansman”, de Spike Lee

Variety Piazza Grande Award – „Le vent tourne”, de Bettina Oberli

Foto: Actrița Andra Guţi în Alice T – facebook

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »