Actriţa Helen Mirren şi musicalul “Fun Home”, marii câştigători la gala Tony Awards 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-helen-mirren-si-musicalul-fun-home-marii-castigatori-la-gala-tony-awards-2015/

Actriţa Helen Mirren a câştigat primul ei premiu Tony, duminică, pentru rolul reginei Elizabeth a II-a din spectacolul “The Audience”, iar producţia “Fun Home”, ce prezintă maturizarea unei adolescente lesbiene, s-a impus la categoria “cel mai bun musical” la cea de-a 69-a gală Tony Awards.

Un articol de Liliana Matei|8 Iunie 2015

Spectacolul “Fun Home” a fost recompensat şi cu premiul de interpretare masculină dintr-un musical, atribuit actorului Michael Cerveris, şi cu premiul pentru cel mai bun regizor de musical, atribuit lui Sam Gold. În total, acest musical a câştigat cinci premii Tony, informează Reuters, preluat de Mediafax.

Spectacolul “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time”, ce prezintă călătoria incredibilă a unui adolescent talentat la matematică, diagnosticat cu sindromul Asperger, a câştigat tot cinci trofee, inclusiv la categoriile “cel mai bun spectacol de teatru”, “cel mai bun regizor” (Marianne Elliott) şi “cel mai bun actor într-un spectacol de teatru” (Alex Sharp).

Actriţa Helen Mirren a urcat pe scenă şi a spus că acest trofeu reprezintă “o onoare incredibilă”. Având în palmares un premiu Tony – cea mai prestigioasă distincţie din teatru -, un premiu Emmy şi un premiu Oscar, vedeta britanică a dezvăluit că doreşte să câştige şi un premiu Grammy, care este atribuit pentru înregistrări pe suporturi audio. “Acum mă simt obligată să înregistrez şi un audio book”, a glumit actriţa.

După şase nominalizări, Kelli O’Hara a câştigat primul ei premiu Tony la categoria “cea mai bună actriţă dintr-un musical” pentru evoluţia sa din producţia “The King and I”.

De asemenea, premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui spectacol de teatru a revenit producţiei”Skylight”, iar premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui musical a revenit producţiei “The King and I”.

Tony Awards, “Oscarurile” industriei teatrale americane, au fost decise prin vot de aproximativ 800 de profesionişti şi jurnalişti din domeniu, fiind decernate la 26 de categorii.

Cea de-a 69-a ediţie a galei premiilor Tony, prezentată de actorii Kristin Chenoweth şi Alan Cumming, a avut loc la Radio City Music Hall din New York.

Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei (“Tony”) Perry, preşedintele American Theatre Wing în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Din 1978, gala premiilor Tony este difuzată de postul de televiziune CBS.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »