Actriţa Helen Mirren şi musicalul „Fun Home”, marii câştigători la gala Tony Awards 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-helen-mirren-si-musicalul-fun-home-marii-castigatori-la-gala-tony-awards-2015/

Actriţa Helen Mirren a câştigat primul ei premiu Tony, duminică, pentru rolul reginei Elizabeth a II-a din spectacolul „The Audience”, iar producţia „Fun Home”, ce prezintă maturizarea unei adolescente lesbiene, s-a impus la categoria „cel mai bun musical” la cea de-a 69-a gală Tony Awards.

Un articol de Liliana Matei|8 iunie 2015

Spectacolul „Fun Home” a fost recompensat şi cu premiul de interpretare masculină dintr-un musical, atribuit actorului Michael Cerveris, şi cu premiul pentru cel mai bun regizor de musical, atribuit lui Sam Gold. În total, acest musical a câştigat cinci premii Tony, informează Reuters, preluat de Mediafax.

Spectacolul „The Curious Incident of the Dog in the Night-Time”, ce prezintă călătoria incredibilă a unui adolescent talentat la matematică, diagnosticat cu sindromul Asperger, a câştigat tot cinci trofee, inclusiv la categoriile „cel mai bun spectacol de teatru”, „cel mai bun regizor” (Marianne Elliott) şi „cel mai bun actor într-un spectacol de teatru” (Alex Sharp).

Actriţa Helen Mirren a urcat pe scenă şi a spus că acest trofeu reprezintă „o onoare incredibilă”. Având în palmares un premiu Tony – cea mai prestigioasă distincţie din teatru -, un premiu Emmy şi un premiu Oscar, vedeta britanică a dezvăluit că doreşte să câştige şi un premiu Grammy, care este atribuit pentru înregistrări pe suporturi audio. „Acum mă simt obligată să înregistrez şi un audio book”, a glumit actriţa.

După şase nominalizări, Kelli O’Hara a câştigat primul ei premiu Tony la categoria „cea mai bună actriţă dintr-un musical” pentru evoluţia sa din producţia „The King and I”.

De asemenea, premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui spectacol de teatru a revenit producţiei”Skylight”, iar premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui musical a revenit producţiei „The King and I”.

Tony Awards, „Oscarurile” industriei teatrale americane, au fost decise prin vot de aproximativ 800 de profesionişti şi jurnalişti din domeniu, fiind decernate la 26 de categorii.

Cea de-a 69-a ediţie a galei premiilor Tony, prezentată de actorii Kristin Chenoweth şi Alan Cumming, a avut loc la Radio City Music Hall din New York.

Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei („Tony”) Perry, preşedintele American Theatre Wing în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Din 1978, gala premiilor Tony este difuzată de postul de televiziune CBS.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

09
/08
/22

Documentarul „Mariupolis 2”, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spectatori.

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.