Actrița Mirela Oprișor, despre lipsa de bun simț a unor spectatori în sala de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-mirela-oprisor-despre-lipsa-de-bun-simt-a-unor-spectatori-in-sala-de-teatru/

Actriţa Mirela Oprişor, cunoscută publicului în rolul Aspirina din serialul „Las Fierbinţi” şi din numeroase spectacole de teatru, a publicat pe Facebook o înregistrare video în care s-a arătat deranjată de faptul că unii spectatori folosesc telefoanele mobile, mănâncă şi vorbesc tare în timpul unor spectacole.

Un articol de Cristina Enescu Aky|9 aprilie 2019

Nu suntem tot timpul cei mai buni actori. Unele roluri ies, altele nu. Avem seri mai bune, avem seri mai proaste. Muncești mult pentru un rol. Ziua spectacolului nu e o zi obișnuită. Nu mănânci, te aduni, te concentrezi, ai emoții, vii la teatru și încerci să dăruiești omului din sală tot ce ai tu mai bun, ce ai învățat, o emoție, o stare, un gând, să plece mulțumit acasă. Dar atunci când ai în primul rând un domn care stă o oră și jumătate pe Facebook sau o duduie care mănâncă chips-uri, sau alții care au impresia că sunt în sufragerie la ei și comentează, nu prea mai ai cum să transmiți aceste lucruri. Știu că sunt probleme mai mari în țara asta, dar dacă nu încercăm să devenim mai buni, să devenim politicoși, să ne educăm cât de cât, nu știu ce se va întâmpla. Dacă nu vă place să veniți la teatru, nu veniți. Dacă vă forțează soția să veniți, și nu vreți, vă rog din suflet, nu mai veniți. Vă mulțumesc” a spus Mirela Oprișor într-o postare video de pe contul personal de Facebook de sâmbătă, 6 aprilie.

Mesajul Mirelei Oprișor:

Postarea actriței a fost preluată și de Marius Manole, care a share-uit mesajul Mirelei Oprișor cu comentariul „Am pățit și da, dacă nu aveți chef, nu veniți la teatru; Dacă nu vă place, ieșiți și cereți banii înapoi!” Postarea a adunat peste 400 de Like-uri și numeroase comentarii aprobatoare.

Majoritatea reacțiilor pe Facebook au dat dreptate Mirelei Oprișor și lui Marius Manole. Nu au lipsit nici comentariile amuzante, precum cel de mai jos:

Pe Mirela Oprișor o puteți urmări (în liniștea pe care și-o doresc toți actorii și majoritatea spectatorilor de teatru) în „All Inclusive” (alături de Medeea Marinescu, Marius Manole, Diana Roman și Vlad Zamfirescu – care este și regizorul producției) pe 25 mai la Teatrul George Ciprian din Buzău și pe 20 mai la Teatrul Național din București, și la Teatrul Metropolis în „Și negru și alb și gri”  (în regia și pe textul lui Mimi Brănescu), „Dumnezeul de a doua zi”  (de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga) și „Stella – Un tramvai numit dorință” (în regia lui Claudiu Goga). Consultați programarea acestor spectacole la Teatrul Metropolis, aici.

17
/07
/14

Pe 18 iulie, la ora 17:00, melomanii și iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Sinaia pentru un concert de muzică clasică desfășurat în sala de concerte a reședinței regale, un eveniment inedit pentru această locație atât de apreciată de români, dar și de turiștii străini.

17
/07
/14

Luni, 21 iulie, ora 19.00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea cărţii Marea cea Mare. O istorie umană a Mediteranei, un impresionant volum, reunind acribia academică şi savoarea poveştilor cu corsari, pelerini, comercianţi sau comandanţi de flote, scris de unul dintre specialiştii în istoria Mediteranei, David Abulafia, profesor la Universitea Cambridge.

17
/07
/14

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: "Mici crize... şi electorale" şi "Bulevardul Comediei".

17
/07
/14

Povestea fostului preot Daniel Corogeanu, care a inspirat filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2012, este prezentată în publicaţia britanică Daily Mail, în contextul în care Vaticanul şi-a dat binecuvântarea privind exorcizările ca practică a Bisericii Catolice.

16
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pentru actorul Gheorghe Cozorici, teatrul însemna arta cuvântului rostit cu inflexiuni poematice. După interpretarea lui Becket din spectacolul ,,Becket sau onoarea zeilor” de Jean Anouilh, a fost comparat cu marele actor de film Richard Burton.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.