Acuzat de hărțuire sexuală, Casey Affleck s-a retras de la gala Oscar 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/acuzat-de-hartuire-sexuala-casey-affleck-s-a-retras-de-la-gala-oscar-2018/

Actorul Casey Affleck s-a retras din lista prezentatorilor galei Oscar 2018, unde urma să înmâneze trofeul categoriei „cea mai bună actriţă în rol principal”. Gala premiilor Oscar 2018 va avea loc pe 4 martie, la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|26 ianuarie 2018

Deşi actorul în vârstă de 42 de ani nu a comentat în vreun fel decizia, un reprezentant al lui a anunţat că Affleck nu va participa la ceremonia de anul acesta.

Casey Affleck a câştigat în 2017 trofeul pentru „cel mai bun actor în rol principal”, pentru interpretarea din „Manchester by the Sea”.

Conform tradiţiei, el urma să înmâneze anul acesta trofeul pentru cea mai bună actriţă. Retragerea vine după reapariţia unor acuzaţii privind comportamentul neadecvat al lui pe platourile de filmare, în 2010, ale filmului „I’m Still Here”, pe care l-a regizat.

Acuzaţiile au făcut obiectul unui proces intentat lui Casey Affleck de producătoarea Amanda White şi de directorul de imagine Magdalena Gorka. Ei au ajuns la un acord înainte ca filmul în care joacă Joaquin Phoenix să fie lansat.

După câştigarea Oscarului, Affleck a declarat într-un interviu acordat Boston Globe că niciuna dintre părţi nu are voie să comenteze pe acest subiect

Cred că orice tratament necorespunzător, din orice motiv, este inacceptabil şi fiecare merită să fie tratat cu respect la locul de muncă şi oriunde altundeva. – Casey Affleck

Foto: Casey Affleck – facebook

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.