Adaptarea 12 Monkeys este „o idee foarte proastă“
https://www.ziarulmetropolis.ro/adaptarea-12-monkeys-este-o-idee-foarte-proasta/

Adaptarea 12 Monkeys ,,Armata celor 12 maimuţe” într-un serial de televiziune reprezintă ,,o idee foarte proastă”, declară regizorul filmului, Terry Gilliam.

Un articol de Andrada Văsii|3 septembrie 2013

Adaptarea 12 Monkeys ,,Armata celor 12 maimuţe” într-un serial de televiziune reprezintă ,,o idee foarte proastă”, declară regizorul filmului, Terry Gilliam.

Postul american de televiziune prin cablu Syfy a anunţat săptămâna trecută că a comandat deja un episod-pilot din adaptarea 12 Monkeys, inspirat din lungmetrajul SF ,,Armata celor 12 maimuţe”, informează screendaily.com.

Realizat în 1995 de studiourile Universal, acest film spune povestea unui deţinut, interpretat de Bruce Willis, trimis înapoi în timp pentru a strânge informaţii despre persoana care a produs un virus ce a decimat aproape întreaga populaţie de pe Terra.

Charles Roven (producătorul filmului original) şi Richard Suckle vor fi producătorii executivi ai acestui episod-pilot care va avea o durată de o oră. Scenariul pentru adaptarea 12 Monkeys este scris de Terry Matalas şi Travis Fickett, care au scris şi scenariile pentru serialele de succes ,,Nikita” şi ,,Terra Nova”.

Producţia pentru noul serial TV va debuta în luna noiembrie.

Adaptarea 12 Monkeys-subiect de controversă

Terry Gilliam, care nu este implicat în acest proiect, a declarat: ,,Nu ştiu nimic despre acest serial. E complet ridicol. Serialul nu are nicio legătură cu mine şi nimeni nu m-a contactat”.

Întrebat despre ideea realizării unei continuări televizate a filmului său, cineastul a adăugat: ,,Este o idee foarte proastă. Asta cred eu. Pentru a fi bun, scenariul serialului ar fi trebuit să fie scris de David şi Janet Peoples, care au scris scenariul filmului. Altfel, va fi doar o altă versiune a filmului «Time Bandits»”.

Adaptarea 12 Monkeys

,,Time Bandits” este un film regizat de Terry Gilliam în 1981 despre un băiat care se alătură unei bande de pitici care călătoresc prin timp în căutarea unei comori pe care intenţionează să o fure.

Adaptarea 12 Monkeys are la bază un film de impact

Rememorând momentele plăcute din timpul filmărilor de la ,,Armata celor 12 maimuţe”, Terry Gilliam a spus: ,,Scenariul a fost pur şi simplu minunat, iar distribuţia s-a dovedit a fi strălucită – iar eu am reuşit să nu stric prea tare această combinaţie reuşită”.

Filmul ,,Armata celor 12 maimuţe” pe care se bazează adaptarea 12 Monkeys, lansat în 1995, i-a avut în rolurile principale pe Bruce Willis (foto sus) şi Brad Pitt şi a obţinut încasări de 168 milioane de dolari pe plan mondial.

Acest lungmetraj a obţinut, totodată, două nominalizări la premiile Oscar, la categoriile ,,cel mai bun actor în rol secundar” (Brad Pitt) şi ,,cele mai bune costume” (Julie Weiss).

Cel mai recent film regizat de Terry Gilliam, intitulat ,,The Zero Theorem”, turnat în România, are premiera, luni, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

Foto credit: Cinemagia

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.

13
/08
/14

"Minuni/ Le meraviglie", filmul recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.