Adele, „Hello”, cea mai bună melodia britanică a anului – BRIT AWARDS 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/adele-premiata-pentru-melodia-britanica-a-anului-la-brit-awards-2016/

Cântăreaţa Adele a câştigat Brit Award pentru melodia britanică a anului, cu piesa „Hello”, la gala de miercuri seară de la Londra. Adele s-a aflat în competiţie cu Coldplay, Florence şi Machine, James Bay şi Jamie.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2016

„Acest album a fost cu adevărat greu de realizat”, a spus vizibil emoționată Adele la primirea statuetei, pe care i-a dedicat-o partenerului ei, Simon Konecki. „Este iubirea vieții mele și aceasta este pentru tine, Simon”, a spus Adele.

Coldplay, cea mai laureată trupă din istoria Brit Awards

Trupa condusă de Chris Martin s-a impus în fața favoritelor One Direction, Blur, Foals și trioului electronic Years and Years, , obținând al nouălea lor premiu la Brit Award, de data aceasta pentru cea mai bună trupă

În total, Coldplay deține în total nouă premii, urmată îndeaproape cu opt de grupul Take That, fosta trupă a lui Robbie Williams, și de rockerii de la Artic Monkeys cu șapte premii.

Robbie Williams este de departe cel mai laureat dintre artiști cu 17 trofee Brit Awards în total.

David Bowie, premiat postum

David Bowie a primit postum premiul „Icon” la gala Brit Awards. Artistului rock i-a fost adus un omagiu emoționant de către cântăreața britanică Annie Lennox și de către prietenul său, actorul Gary Oldman, căruia i-a fost înmânată distincția pentru Bowie.

„Lumea a pierdut un artist de un talent transcendental. El era chiar definiția, întruchiparea vie a acestui cuvânt unic: idol”, a spus Oldman.

După anunțarea premiului, cântăreața neo-zeelandeză Lorde a interpretat piesa lui Bowie „Life on Mars”, tot în semn de omagiu adus rockerului britanic, încheie Reuters.

Foto: Adele – brits.co.uk

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]