Adele, Xavier Dolan, 22 milioane de vizualizări în două zile, primul videoclip filmat cu o camera IMAX
https://www.ziarulmetropolis.ro/adele-xavier-dolan-22-milioane-de-vizualizari-in-doua-zile-primul-videoclip-filmat-cu-o-camera-imax/

Camerele utilizate pentru videoclipul „Hello” al lui Adele au fost folosite până acum pentru filme precum „Interstellar”, „Cavalerul negru”, „Jocurile Foamei: Sfidarea” şi viitorul blockbuster extrem de aşteptat „Star Wars: Trezirea forţei”

Un articol de Petre Ivan|28 Octombrie 2015

Regizorul canadian Xavier Dolan are cinci filme artistice la activ la numai 26 de ani şi se află în prezent în post-producție la al şaselea.

Dolan autorul filmului „Mommy”, se află din nou în prim plan după ce a regizat videoclipul pentru „Hello”, single-ul de pe „25”, nou album al lui Adele – primul videoclip filmat în premieră cu camere IMAX.

Tânărul cineast se alătură astfel unui grup de elită format din cei mai proeminenţi regizori de la Hollywood, care au avut ocazia să lucreze cu camere IMAX, precum Christopher Nolan și JJ Abrams.

Camerele IMAX sunt camere de filmat cu cea mai mare rezoluție din lume – captând imagini cu rezoluție de până la 18K sau aproximativ de 100 de ori rezoluția televiziunii HDTV de acasă.

Foto: Adele, Xavier Dolan – cinemagia

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

20
/01
/20

INTERVIU Într-un interviu neconvențional pentru Ziarul Metropolis, celebrul alpinist Horia Colibășanu îi ia la întrebări pe regizorii timișoreni Lucian Mircu și Mircea Gherase, care îi spun povestea în documentarul independent „Superhombre” (2019). Începând cu 31 ianuarie, filmul va avea o serie de proiecții speciale în mai multe orașe din țară.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

06
/01
/20

Iată lista completă a filmelor premiate la cea de-a 77-a ediție a Globurilor de Aur, eveniment organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), la Los Angeles.

03
/01
/20

INTERVIU Cu ocazia lansării în România a celui mai recent film al său, "It Must Be Heaven", premiat cu o menţiune specială la Cannes, regizorul palestinian Elia Suleiman vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre stilul său inconfundabil, despre pericolele lumii de astăzi şi despre speranţa reprezentată de tânăra generaţie.

Page 1 of 25612345...102030...Last »