Adevărata experiență a sunetului, la  cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/adevarata-experienta-a-sunetului-la-cinema/

 Grand Cinema & More invită cinefilii să întâmpine cele mai aşteptate filme de aventură ale anului 2016 într-o manieră cu totul specială. „Căpitanul America: Război Civil”, „X-Men: Apocalypse”, „Alice în Țara Oglinzilor”, „Warcraft. Începutul”, „Ziua Independenţei: Renaşterea” vor fi disponibile în revoluţionarul sistem de sunet Dolby Atmos, într-una dintre cele mai performante săli de cinema din România, Grand Ultra.  

Un articol de Liliana Matei|9 Mai 2016

Grand Cinema & More dedică acest început de vară aventurii, acțiunii și fantasticului, printr-o serie de premiere îndelung așteptate. Iubitorii de film vor putea alege dintre adaptări moderne ale unor povești consacrate, continuări ale unor serii îndrăgite sau se vor putea alătura unor personaje noi, într-un cadru care garantează o experiență cinematografică inconfundabilă.

Universul Marvel se redeschide din 6 mai, odată cu premiera „Căpitanul America: Război Civil” (Captain America: Civil War). O nouă lege mondială care obligă supereroii să se deconspire autorităților îi împarte pe aceștia în susținători și opozanți ai inițiativei. Avându-i pe Căpitanul America și Omul de Oțel drept lideri ai celor două tabere, conflictul riscă să degenereze curând într-un război civil.

Regizorul Brian Singer continuă seria SF de succes cu „X-Men: Apocalypse” (X-Men: Apocalypse). De data aceasta, eliberarea invincibilului Apocalypse pune în pericol liniștea mondială, noua misiune a eroilor X-Men devenind să împiedice distrugerea lumii. Bătălia dintre armata de mutanți a lui Apocalypse și noua echipă de tineri X-Men a Profesorului X poate fi urmărită începând cu 20 mai.

Din 27 mai, Mia Wasikowska și Johhny Depp revin în rolurile lui Alice și al Pălărierului Nebun în „Alice în Țara Oglinzilor” (Alice Through the Looking Glass). Poveștii se alătură acum un nou personaj, interpretat de Sacha Baron Cohen – Timpul, considerat ca fiind jumătate om, jumătate ceas – al cărui rol este decisiv în încercarea lui Alice de a schimba soarta Țării Minunilor.

„Warcraft. Începutul” (Warcraft), ecranizare inspirată din celebra serie de jocuri cu același nume, ajunge la Grand Cinema & More începând cu 10 iunie. Filmul urmărește înfruntarea dintre Hoarda de orci, condusă de Orgrim, și Alianța oamenilor, într-o poveste despre onoare și sacrificiu, capabilă să schimbe definitiv Azeroth.

După 20 de ani de la filmul original, Roland Emmerich revine, din 24 iunie, cu „Ziua Independenței: Renașterea” (Independence Day: Resurgence). Urmărind scurgerea firească a timpului, filmul prezintă bătălia dintre cele două noi generații: extratereștrii veniți pe Terra pentru a restabili dominația instaurată de predecesorii lor versus tinerii eroi de pe Pământ.

„Premierele  pe care le aducem acum pe ecranele cinematografului sunt filme de acțiune, predominant SF, extrem de ofertante din punct de vedere al imaginii și al sunetului. Ne bucurăm că, datorită sistemului revoluționar de sunet Dolby Atmos, structurii și dotărilor inovatoare ale sălii Grand Ultra, putem oferi iubitorilor de film mai mult decât vizionarea unor producții remarcabile – o experiență cinematografică în toată puterea cuvântului”, a declarat Simona Manea, Grand Entertainment Marketing Director.

Grand Ultra este singura sală de cinema din România dotată cu cea mai nouă tehnologie audio surround din lume, Dolby Atmos.  Sistemul este compus din 52 de boxe, dispuse atât pe pereții sălii, cât și pe plafon și un procesor de sunet Dolby Atmos, fiind capabil să redea pâna la 128 de obiecte audio independente și mișcarea lor realistă, conform acțiunii din film.

Calendarul complet al proiecțiilor și informații despre rezervarea biletelor sunt accesibile pe http://grandentertainment.ro/grand-cinema-more/grand-ultra.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

13
/03
/19

Documentarul McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic, și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină spectaculos muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964), sunt primele titluri anunţate în selecţia Bucharest Fashion Film Festival, ce va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

12
/03
/19

PREVIEW Cea de-a 12-a ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania începe vineri la București. Așa că v-am propus un scurt ghid cu cele mai promițătoare proiecții, care să vă ajute la orientarea printr-un program extrem bogat, cu zeci de filme proiectate pe parcursul a zece zile.

Page 1 of 23112345...102030...Last »