Adevărata experiență a sunetului, la  cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/adevarata-experienta-a-sunetului-la-cinema/

 Grand Cinema & More invită cinefilii să întâmpine cele mai aşteptate filme de aventură ale anului 2016 într-o manieră cu totul specială. „Căpitanul America: Război Civil”, „X-Men: Apocalypse”, „Alice în Țara Oglinzilor”, „Warcraft. Începutul”, „Ziua Independenţei: Renaşterea” vor fi disponibile în revoluţionarul sistem de sunet Dolby Atmos, într-una dintre cele mai performante săli de cinema din România, Grand Ultra.  

Un articol de Liliana Matei|9 Mai 2016

Grand Cinema & More dedică acest început de vară aventurii, acțiunii și fantasticului, printr-o serie de premiere îndelung așteptate. Iubitorii de film vor putea alege dintre adaptări moderne ale unor povești consacrate, continuări ale unor serii îndrăgite sau se vor putea alătura unor personaje noi, într-un cadru care garantează o experiență cinematografică inconfundabilă.

Universul Marvel se redeschide din 6 mai, odată cu premiera „Căpitanul America: Război Civil” (Captain America: Civil War). O nouă lege mondială care obligă supereroii să se deconspire autorităților îi împarte pe aceștia în susținători și opozanți ai inițiativei. Avându-i pe Căpitanul America și Omul de Oțel drept lideri ai celor două tabere, conflictul riscă să degenereze curând într-un război civil.

Regizorul Brian Singer continuă seria SF de succes cu „X-Men: Apocalypse” (X-Men: Apocalypse). De data aceasta, eliberarea invincibilului Apocalypse pune în pericol liniștea mondială, noua misiune a eroilor X-Men devenind să împiedice distrugerea lumii. Bătălia dintre armata de mutanți a lui Apocalypse și noua echipă de tineri X-Men a Profesorului X poate fi urmărită începând cu 20 mai.

Din 27 mai, Mia Wasikowska și Johhny Depp revin în rolurile lui Alice și al Pălărierului Nebun în „Alice în Țara Oglinzilor” (Alice Through the Looking Glass). Poveștii se alătură acum un nou personaj, interpretat de Sacha Baron Cohen – Timpul, considerat ca fiind jumătate om, jumătate ceas – al cărui rol este decisiv în încercarea lui Alice de a schimba soarta Țării Minunilor.

„Warcraft. Începutul” (Warcraft), ecranizare inspirată din celebra serie de jocuri cu același nume, ajunge la Grand Cinema & More începând cu 10 iunie. Filmul urmărește înfruntarea dintre Hoarda de orci, condusă de Orgrim, și Alianța oamenilor, într-o poveste despre onoare și sacrificiu, capabilă să schimbe definitiv Azeroth.

După 20 de ani de la filmul original, Roland Emmerich revine, din 24 iunie, cu „Ziua Independenței: Renașterea” (Independence Day: Resurgence). Urmărind scurgerea firească a timpului, filmul prezintă bătălia dintre cele două noi generații: extratereștrii veniți pe Terra pentru a restabili dominația instaurată de predecesorii lor versus tinerii eroi de pe Pământ.

„Premierele  pe care le aducem acum pe ecranele cinematografului sunt filme de acțiune, predominant SF, extrem de ofertante din punct de vedere al imaginii și al sunetului. Ne bucurăm că, datorită sistemului revoluționar de sunet Dolby Atmos, structurii și dotărilor inovatoare ale sălii Grand Ultra, putem oferi iubitorilor de film mai mult decât vizionarea unor producții remarcabile – o experiență cinematografică în toată puterea cuvântului”, a declarat Simona Manea, Grand Entertainment Marketing Director.

Grand Ultra este singura sală de cinema din România dotată cu cea mai nouă tehnologie audio surround din lume, Dolby Atmos.  Sistemul este compus din 52 de boxe, dispuse atât pe pereții sălii, cât și pe plafon și un procesor de sunet Dolby Atmos, fiind capabil să redea pâna la 128 de obiecte audio independente și mișcarea lor realistă, conform acțiunii din film.

Calendarul complet al proiecțiilor și informații despre rezervarea biletelor sunt accesibile pe http://grandentertainment.ro/grand-cinema-more/grand-ultra.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Page 1 of 24912345...102030...Last »