Adevărata experiență a sunetului, la  cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/adevarata-experienta-a-sunetului-la-cinema/

 Grand Cinema & More invită cinefilii să întâmpine cele mai aşteptate filme de aventură ale anului 2016 într-o manieră cu totul specială. „Căpitanul America: Război Civil”, „X-Men: Apocalypse”, „Alice în Țara Oglinzilor”, „Warcraft. Începutul”, „Ziua Independenţei: Renaşterea” vor fi disponibile în revoluţionarul sistem de sunet Dolby Atmos, într-una dintre cele mai performante săli de cinema din România, Grand Ultra.  

Un articol de Liliana Matei|9 Mai 2016

Grand Cinema & More dedică acest început de vară aventurii, acțiunii și fantasticului, printr-o serie de premiere îndelung așteptate. Iubitorii de film vor putea alege dintre adaptări moderne ale unor povești consacrate, continuări ale unor serii îndrăgite sau se vor putea alătura unor personaje noi, într-un cadru care garantează o experiență cinematografică inconfundabilă.

Universul Marvel se redeschide din 6 mai, odată cu premiera „Căpitanul America: Război Civil” (Captain America: Civil War). O nouă lege mondială care obligă supereroii să se deconspire autorităților îi împarte pe aceștia în susținători și opozanți ai inițiativei. Avându-i pe Căpitanul America și Omul de Oțel drept lideri ai celor două tabere, conflictul riscă să degenereze curând într-un război civil.

Regizorul Brian Singer continuă seria SF de succes cu „X-Men: Apocalypse” (X-Men: Apocalypse). De data aceasta, eliberarea invincibilului Apocalypse pune în pericol liniștea mondială, noua misiune a eroilor X-Men devenind să împiedice distrugerea lumii. Bătălia dintre armata de mutanți a lui Apocalypse și noua echipă de tineri X-Men a Profesorului X poate fi urmărită începând cu 20 mai.

Din 27 mai, Mia Wasikowska și Johhny Depp revin în rolurile lui Alice și al Pălărierului Nebun în „Alice în Țara Oglinzilor” (Alice Through the Looking Glass). Poveștii se alătură acum un nou personaj, interpretat de Sacha Baron Cohen – Timpul, considerat ca fiind jumătate om, jumătate ceas – al cărui rol este decisiv în încercarea lui Alice de a schimba soarta Țării Minunilor.

„Warcraft. Începutul” (Warcraft), ecranizare inspirată din celebra serie de jocuri cu același nume, ajunge la Grand Cinema & More începând cu 10 iunie. Filmul urmărește înfruntarea dintre Hoarda de orci, condusă de Orgrim, și Alianța oamenilor, într-o poveste despre onoare și sacrificiu, capabilă să schimbe definitiv Azeroth.

După 20 de ani de la filmul original, Roland Emmerich revine, din 24 iunie, cu „Ziua Independenței: Renașterea” (Independence Day: Resurgence). Urmărind scurgerea firească a timpului, filmul prezintă bătălia dintre cele două noi generații: extratereștrii veniți pe Terra pentru a restabili dominația instaurată de predecesorii lor versus tinerii eroi de pe Pământ.

„Premierele  pe care le aducem acum pe ecranele cinematografului sunt filme de acțiune, predominant SF, extrem de ofertante din punct de vedere al imaginii și al sunetului. Ne bucurăm că, datorită sistemului revoluționar de sunet Dolby Atmos, structurii și dotărilor inovatoare ale sălii Grand Ultra, putem oferi iubitorilor de film mai mult decât vizionarea unor producții remarcabile – o experiență cinematografică în toată puterea cuvântului”, a declarat Simona Manea, Grand Entertainment Marketing Director.

Grand Ultra este singura sală de cinema din România dotată cu cea mai nouă tehnologie audio surround din lume, Dolby Atmos.  Sistemul este compus din 52 de boxe, dispuse atât pe pereții sălii, cât și pe plafon și un procesor de sunet Dolby Atmos, fiind capabil să redea pâna la 128 de obiecte audio independente și mișcarea lor realistă, conform acțiunii din film.

Calendarul complet al proiecțiilor și informații despre rezervarea biletelor sunt accesibile pe http://grandentertainment.ro/grand-cinema-more/grand-ultra.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

05
/12
/18

În premieră la Digi Life (6 decembrie, ora 21:00), „Martorul 248”, un documentar despre dreptul la educație - În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile.

05
/12
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov, care studiază în Franţa, scrie despre cinema-ul unuia din cei mai interesanţi regizori francezi ai momentului, Mikhaël Hers, prea puţin cunoscut în România.

Page 1 of 22412345...102030...Last »