„Adorația magilor”, de Leonardo da Vinci, redată publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/adoratia-magilor-de-leonardo-da-vinci-redata-publicului/

O pictură timpurie a lui Leonardo da Vinci (1452-1519) va putea fi admirată din nou de către public la Florenţa, după aproape şase ani de restaurare. Maestrul renascentist a pictat „Adoraţia Magilor” în jurul anului 1481, însă lucrarea nu a fost niciodată terminată.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2017

„Adorația magilor”, una dintre lucrările neterminate ale lui Leonardo, s-a întors luni în celebra Galerie Uffizi.  Tabloul conține o scenă de luptă cu militari pe cai pe care Leonardo o va dezvolta în continuare în tabloul Bătălia de la Anghiari.

„O capodoperă aflată în pericol a fost salvată”, a declarat Eike Schmidt, directorul Galerie Uffizi,  în cadrul unei prezentări, adăugând că pictura a câștigat „lumină și adâncime” în urma restaurării.

leonardo

Foto: „Adorația magilor”,  Leonardo da Vinci – facebook

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.