„Adorația magilor”, de Leonardo da Vinci, redată publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/adoratia-magilor-de-leonardo-da-vinci-redata-publicului/

O pictură timpurie a lui Leonardo da Vinci (1452-1519) va putea fi admirată din nou de către public la Florenţa, după aproape şase ani de restaurare. Maestrul renascentist a pictat „Adoraţia Magilor” în jurul anului 1481, însă lucrarea nu a fost niciodată terminată.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2017

„Adorația magilor”, una dintre lucrările neterminate ale lui Leonardo, s-a întors luni în celebra Galerie Uffizi.  Tabloul conține o scenă de luptă cu militari pe cai pe care Leonardo o va dezvolta în continuare în tabloul Bătălia de la Anghiari.

„O capodoperă aflată în pericol a fost salvată”, a declarat Eike Schmidt, directorul Galerie Uffizi,  în cadrul unei prezentări, adăugând că pictura a câștigat „lumină și adâncime” în urma restaurării.

leonardo

Foto: „Adorația magilor”,  Leonardo da Vinci – facebook

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.