Adrian Nour: „Se râde mult la #EmojiPlay și se dansează frumos. Merită!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-nour-se-rade-mult-la-emojiplay-si-se-danseaza-frumos-merita/

Joacă la Teatrul Excelsior în #EmojiPlay, un spectacol admirabil semnat Gigi Căciuleanu. Adrian Nour – talentat actor, dansator, cântăreţ – vorbeşte despre spectacol, despre creatorul acestuia, despre emoticoane – „colegi” de scenă… Vă îndemnăm să vedeţi această creaţie în 16 februarie – de la ora 19:00. Cu dragoste de teatru în luna în care e sărbătorită dragostea!

Un articol de Ziarul Metropolis|15 Februarie 2017

Cum ați reacționat atunci când Gigi Căciuleanu v-a propus să dansați/jucați în #EmojiPlay, un spectacol în care sunt îmbinate limbajul dansActorilor și cel al emoticoanelor – limbaj folosit astăzi atât de mult?

M-am bucurat și am acceptat fără să știu despre ce va fi vorba în proiect (nici nu am întrebat), pentru că fiecare întâlnire cu Gigi e o experiență din care înveți enorm. Ne-a povestit la prima repetiție despre ce urmează să facem și mi s-a părut foarte interesant. Știam că nu va fi ușor, mai ales pentru că am avut și o perioadă destul de scurtă de repetiții.

Vă contopiți „ca un rotund”, așa cum și-a propus Căciuleanu. Cum ați descrie acest proces? Cum se intercalează dansul cu emoticoanele de pe ecran?

Colegii noștri din spectacol – emoticoanele proiectate 🙂 – au apărut spre finalul perioadei noastre de lucru așa că a trebuit să ni-i imaginăm pe ecran. N-am știut sigur cum o să arate sau ce o să facă. Abia când i-am văzut ne-am dat seama ce rol important au, de fapt, și că în dansul nostru trebuie să ținem cont și de ei. Eu zic că am fost niște colegi de treabă și că i-am ajutat să se integreze destul de repede în joaca noastră. Totul e gândit și așezat bine în scenă, nimic nu a fost lăsat la întâmplare.

Folosiți în viața de zi cu zi aceste „metafore”, numite emoji?

Probabil, Gigi spera să cunoaștem mult mai bine acest limbaj nou. Și eu credeam că îl stăpânesc, până când ne-a adus cineva – un adolescent – o listă cu termeni/abrevieri/emoji-uri folosite zilnic de tinerii din ziua de azi. Mi-am dat seama că smiley-urile folosite de mine sunt deja banale. Poți alcătui fraze întregi numai cu emoji-uri. De ce? Pentru că lumea nu mai are timp, pentru că mereu e pe fugă și… pentru că e și distractiv cumva.

Ce este acest spectacol pentru voi, dansActorii din distribuție?

E un selfie pe care ni-l facem și pe care-l „postăm”pe scena Teatrului Excelsior. E oglinda pe care o pune Gigi în fața lumii.

Ați mai lucrat cu Gigi Căciuleanu, cum l-ați caracteriza?

Pe mine mă surprinde de fiecare dată. E un artist atât de complex și, pe langă asta, un om bun. Combinația asta nu e foarte des întâlnită pe la noi, din păcate. La repetiții este regizor-coregraf, dar și profesor. Îmi place că știe să vorbească pe limba fiecarui interpret (actor sau dansator), cea a „dansActorilor”. Se joaca liber ca un copil, dar e și enervant de perfecționist. Mi se pare un poet în tot ce face.

Cum ați îndemna publicul să vină să vadă spectacolul? De ce ar trebui să îl vadă?

În primul rând, ar trebui să vină pentru că e cel mai recent spectacol al lui Gigi Căciuleanu. E un spectacol extrem de actual, în care spectatorii tineri se vor regăsi cu siguranță. Ei sunt primii care reacționează la textele noastre. Se râde mult la #EmojiPlay și se dansează frumos. Merită!

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

Page 1 of 76612345...102030...Last »