Adrian Nour: „Se râde mult la #EmojiPlay și se dansează frumos. Merită!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-nour-se-rade-mult-la-emojiplay-si-se-danseaza-frumos-merita/

Joacă la Teatrul Excelsior în #EmojiPlay, un spectacol admirabil semnat Gigi Căciuleanu. Adrian Nour – talentat actor, dansator, cântăreţ – vorbeşte despre spectacol, despre creatorul acestuia, despre emoticoane – „colegi” de scenă… Vă îndemnăm să vedeţi această creaţie în 16 februarie – de la ora 19:00. Cu dragoste de teatru în luna în care e sărbătorită dragostea!

Un articol de Ziarul Metropolis|15 februarie 2017

Cum ați reacționat atunci când Gigi Căciuleanu v-a propus să dansați/jucați în #EmojiPlay, un spectacol în care sunt îmbinate limbajul dansActorilor și cel al emoticoanelor – limbaj folosit astăzi atât de mult?

M-am bucurat și am acceptat fără să știu despre ce va fi vorba în proiect (nici nu am întrebat), pentru că fiecare întâlnire cu Gigi e o experiență din care înveți enorm. Ne-a povestit la prima repetiție despre ce urmează să facem și mi s-a părut foarte interesant. Știam că nu va fi ușor, mai ales pentru că am avut și o perioadă destul de scurtă de repetiții.

Vă contopiți „ca un rotund”, așa cum și-a propus Căciuleanu. Cum ați descrie acest proces? Cum se intercalează dansul cu emoticoanele de pe ecran?

Colegii noștri din spectacol – emoticoanele proiectate ? – au apărut spre finalul perioadei noastre de lucru așa că a trebuit să ni-i imaginăm pe ecran. N-am știut sigur cum o să arate sau ce o să facă. Abia când i-am văzut ne-am dat seama ce rol important au, de fapt, și că în dansul nostru trebuie să ținem cont și de ei. Eu zic că am fost niște colegi de treabă și că i-am ajutat să se integreze destul de repede în joaca noastră. Totul e gândit și așezat bine în scenă, nimic nu a fost lăsat la întâmplare.

Folosiți în viața de zi cu zi aceste „metafore”, numite emoji?

Probabil, Gigi spera să cunoaștem mult mai bine acest limbaj nou. Și eu credeam că îl stăpânesc, până când ne-a adus cineva – un adolescent – o listă cu termeni/abrevieri/emoji-uri folosite zilnic de tinerii din ziua de azi. Mi-am dat seama că smiley-urile folosite de mine sunt deja banale. Poți alcătui fraze întregi numai cu emoji-uri. De ce? Pentru că lumea nu mai are timp, pentru că mereu e pe fugă și… pentru că e și distractiv cumva.

Ce este acest spectacol pentru voi, dansActorii din distribuție?

E un selfie pe care ni-l facem și pe care-l „postăm”pe scena Teatrului Excelsior. E oglinda pe care o pune Gigi în fața lumii.

Ați mai lucrat cu Gigi Căciuleanu, cum l-ați caracteriza?

Pe mine mă surprinde de fiecare dată. E un artist atât de complex și, pe langă asta, un om bun. Combinația asta nu e foarte des întâlnită pe la noi, din păcate. La repetiții este regizor-coregraf, dar și profesor. Îmi place că știe să vorbească pe limba fiecarui interpret (actor sau dansator), cea a „dansActorilor”. Se joaca liber ca un copil, dar e și enervant de perfecționist. Mi se pare un poet în tot ce face.

Cum ați îndemna publicul să vină să vadă spectacolul? De ce ar trebui să îl vadă?

În primul rând, ar trebui să vină pentru că e cel mai recent spectacol al lui Gigi Căciuleanu. E un spectacol extrem de actual, în care spectatorii tineri se vor regăsi cu siguranță. Ei sunt primii care reacționează la textele noastre. Se râde mult la #EmojiPlay și se dansează frumos. Merită!

04
/01
/16

În România, anul 1989 s-a încheiat cu o revoluţie, nimeni nu a uitat, iar revoluţia aceasta a devenit o graniţă între viaţa de dinainte şi cea de după. Spectacolul „Anul dispărut. 1989”, care tocmai a avut premiera la Teatrul Mic, este despre viaţa de dinainte.

02
/01
/16

Mel Gibson, unul dintre cei mai fermecători actori din lume, împlinește 60 de ani. Când era doar un puști, tatăl său, un catolic înflăcărat, l-a învăţat cele zece porunci. Apoi i-a spus-o pe a unsprezecea: „Să nu te minţi singur“. A trăit Mel Gibson după această ultimă poruncă?

02
/01
/16

George Alexandru s-a stins din viață vineri, 1 ianuarie, la ora 23.30 la Spitalul Fundeni, la vârsta de 58 de ani, din cauza unor complicații severe ale unei infecții abdominale grave, nu în timpul unei operaţii, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat. Trupul actorului va fi depus luni, la ora 11.00, la Teatrul Nottara. El va fi înmormântat tot luni, la cimitirul Ghencea.

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

30
/12
/15

Mihaela Drăgan (29 de ani), romă, actriță, feministă. A cunoscut, în anii din urmă, succesul în teatrul independent românesc, cu spectacole precum “Del Duma”, “La Harneală” sau “Gadjo Dildo”. Dar cine este, de fapt, Mihaela Drăgan? De unde vine? Și, mai ales, încotro se îndreaptă?

28
/12
/15

Topul celor mai bune filme ale anului este împărţit în două. Un clasament include 10 lungmetraje relevante lansate în cinematografe şi prezentate în premieră în România în 2015. Iar celălalt conţine alte 10 titluri îndrăzneţe proiectate exclusiv în festivaluri din ţară.

28
/12
/15

Casa de producție TVR propune să încheie anul cu un film special – „Aerisirea”, regizat de Silviu Jicman, după un text de Iosif Naghiu, cu Mircea Diaconu, Dan Condurache, Șerban Ionescu, Petrică Nicolae, a cărui acțiune este plasată în 13 iunie 1990. Va fi difuzat azi, 28 decembrie, ora 20 :10, la TVR 2.