Adrian Sitaru, un film despre o iubire „dincolo de limita acceptată”
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-sitaru-un-film-despre-o-iubire-dincolo-de-limita-acceptata/

Adrian Sitaru regizează lungmetrajul „La timp”, o poveste despre nişte fraţi gemeni care se iubesc dincolo de limitele acceptate de societate, proiectul cinematografic fiind selectat în secţiunea Work-in-progres a Festival de Cinéma Européen des Arcs.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2014

Lungmetrajul „La timp”, regizat de Adrian Sitaru, a fost selectat la Festival de Cinéma Européen des Arcs (13 – 20 decembrie), în secţiunea Work-in-Progress.

„Este povestea gemenilor Saşa şi Romeo, ce se iubesc dincolo de limitele acceptate. Într-o famile cu încă doi fraţi mai mari, dintre care o soră cu impulsuri sinucigaşe, o mamă lipsă şi un tată acuzat de copii că a turnat, pe vremea lui Ceauşescu, femeile ce voiau să facă avort, Saşa rămâne însărcinată cu Romeo. Principiile şi valorile fiecăruia sunt date peste cap, fiecare încercând să-şi găsească motivaţii pentru gesturile şi dorinţele proprii”, a declarat Adrian Sitaru pentru Mediafax.

Adrian Sitaru a mai precizat că bugetul filmului este de aproximativ 200.000 de euro.

Distribuţia filmului aleasă de Sitaru este formată din Alina Grigore, Bogdan Albulescu, Adrian Titieni, Robi Urs, Cristina Olteanu şi Liviu Vizitiu.

Întrebat de ce a ales acest titlu pentru filmul său, acesta a precizat: „Timpul este singurul vinovat de distorsionarea relaţiilor dintre oameni, de modificarea punctelor de vedere, a principiilor şi valorilor. Pentru că fiecare lucru are timpul său”.

În privinţa lansării peliculei, Sitaru a spus că nu există o dată clară, adăugând că speră ca lungmetrajul să fie gata de proiecţii în vara anului viitor. Adrian Sitaru a precizat că festivalurile de film de la Locarno şi Veneţia sunt cele vizate pentru a înscrie lungmetrajul.

Imagine din filmul Domestic, de Adrian Sitaru

Imagine din filmul Domestic, de Adrian Sitaru

Despre Adrian Sitaru

Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său „Valuri” a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea Pardi di domani la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în 2007.

Lungmetrajul său de debut, „Pescuit sportiv”, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Cel de-al doilea lungmetraj al său, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, a primit în 2011 premiul pentru cel mai bun regizor şi premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

Printre scurtmetrajele regizate de Sitaru se numără „Fun Fan” (2004), „Despre Biju” (2004), „A Very Bad Day” (2004), „Theodora’s Life” (2004), „Biju” (2002), „O zi de Paşti” (2000), „Gândacul de bucătărie” (2000), „Tom Waits – Live in My Room” (1999), „Săpunul” (1999), „Colivia” (2010) şi „Lord” (2009).

Foto: Adrian Sitaru – cinemagia

09
/10
/15

În ultimii 22 de ani Astra Film Festival a transformat Sibiul în spațiul privilegiat unde anual, timp de o săptămână, se poate vedea mersul lumii doar prin vizionarea selecției de filme. Viața de la 1,30 metri înălțime, spaimele interioare ale Hertei Muller – laureate a premiului Nobel, cum a învins Chuck Norris comunismul și viitorul filmului documentar în atelierele Aristoteles, sunt doar câteva din reperele weekend-ului la AFF 2015.

07
/10
/15

S-a dat startul celei de-a treia ediții a Dracula Film Festival. Hotel Transilvania 2 (R. Genndy Tartakovsky), film dublat în română de actorii Claudiu Bleonţ, Gabriel Spahiu, Anca Sigartău, Tamara Roman, Gabriel Costin şi Cristi Neacşu, a deschis ediţia din acest an a festivalului.

07
/10
/15

Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N lansează o provocare pentru tinerii critici de film, pe care își propun să-i angreneze în dezbatere. Un concurs organizat special cu ocazia acestor conferințe, „Fii critic la Cannes!”, oferă șansa participanților de a obține o acreditare - cu transport și cazare asigurate - la Festivalul de la Cannes, ediția din 2016.

06
/10
/15

CRONICĂ DE FILM „The Martian”, noul blockbuster al lui Ridley Scott, oferă mult prea puţin din ceea ce promite, alegând o reţetă facilă de a ilustra o aventură spectaculară. „Black Mass”, regizat de Scott Cooper, are meritul de a-şi asuma genul filmului cu gangsteri, fără a cădea în tentaţia pastişei sau a luării în zeflemea.

05
/10
/15

12 dintre filmele care s-au întors cu trofee de la Cannes pot fi văzute pentru prima dată în România între 23 și 29 octombrie, la Les Films de Cannes à Bucarest. Laureatul cu Palme d’Or și marii câștigători ai premiilor pentru regie, scenariu, interpretare, Camera d’Or sau Un Certain Regard vor aduce la Cinema Studio, Elvire Popesco și Cinema PRO o frântură din agitația și entuziasmul provocate la Cannes.

02
/10
/15

A 10-a ediție Anim'est se deschide oficial astăzi, la Cinema Studio, de la 20.00. Sunteți invitați să vizionați docu-drama Muntele Magic, în regia Ancăi Damian, precedată de un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu.

01
/10
/15

Actrița și cântăreața Julie Andrews, a cărei voce cristalină a făcut-o să devină cea mai celebră dădacă din istoria filmului, a împlinit 80 de ani!

01
/10
/15

Una dintre cele mai prolifice actriţe de film, teatru şi televiziune împlineşte 69 de ani. Anul acesta, Coca Bloos a primit trofeul Gopo pentru întreaga carieră.

30
/09
/15

Eugen Gyemant, unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din România, debutează, în această toamnă, ca actor de film şi pregăteşte un nou spectacol. Lungmetrajul "Autoportretul unei fete cuminţi", în care Eugen Gyemant îşi face debutul ca actor, poate fi văzut, începând din weekendul trecut, în cinematografele din toată ţara.