Adrien Brody, premiat la Festivalul de la Locarno
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrien-brody-premiat-la-festivalul-de-la-locarno/

Actorul american Adrien Brody ( 44 de ani) va fi recompensat cu Leopard Club Award, pe 4 august, la Festivalul de film de la Locarno, organizat în fiecare an pe malul Lacului Maggiore din Elveţia

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2017

Trofeul, decernat în fiecare an, recompensează o personalitate din industria filmului, care, prin activitatea sa, a marcat imaginația colectivă a publicului.

Grație rolulului — compozitorul Wladyslaw Szpilman — pe care l-a interpretat în filmul „Pianistul”, de Roman Polanski, în 2002, actorul american a marcat imaginația colectivă a publicului mondial, precizează același comunicat.

Interpretarea din acest film i-a adus lui Adrien Brody în 2003 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal și premiul Cesar pentru cel mai bun actor.

Carlo Chatrian, directorul artistic al Festivalului de la Locarno, consideră că acel rol „l-a făcut pe Adrien Brody să intre în inimile spectatorilor (…) mai ales pentru felul în care a știut să întruchipeze un personaj care era în același timp un om ca toți ceilalți și un simbol pentru o tragedie de care trebuie să ne amintim tot timpul”.

Născut la New York în 1973, Adrien Brody a debutat pe marile ecrane în lungmetrajul „New York Stories” (1989), regizat de Francis Fort Coppola. A colaborat apoi cu regizori de marcă, precum Steven Soderbergh, Oliver Stone, Ken Loach, Spike Lee, Wes Anderson, Roman Polanski și Woody Allen.

Printre laureații trofeului Leoard Club atribuit în anii trecuți la Festivalul de la Locarno se află nume sonore din industria cinematografică mondială, precum Faye Dunaway (2013), Mia Farrow (2014), Andy Garcia (2015). În 2016, acest premiu a revenit actriței italiene Stefania Sandrelli.

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno va avea loc în perioada 2-12 august.

Foto: Adrien Brody – facebook

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.