AFERIM, lansat oficial în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/aferim-lansat-oficial-in-romania/

“AFERIM!”, cel mai aşteptat film românesc al anului, a fost lansat oficial aseară la Bucureşti în cadrul a trei premiere de gală organizate la Cinema Pro şi Cinema City din AFI Cotroceni.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2015

AFERIM, lansat oficial în România / Evenimentele au avut loc în prezența echipei lungmetrajului premiat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin cu trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie dar și a unor invitați de marcă din industria cinematografică sau viața publică.

Printre participanți s-au numărat Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Ana Ularu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Florin Piersic Jr, Maria Obretin, Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Ioana Flora, Constantin Cotimanis, regizorii Dan Chișu, Ana Lungu.

Aferim, premiera oficiala - producatoarea Ada Solomon şi actorii Teodor Corban şi Luminţa Gheorghiu

Aferim, premiera oficiala – producatoarea Ada Solomon şi actorii Teodor Corban şi Luminţa Gheorghiu

 

Aferim, Premiera oficială - Ionuț Vulpescu, Ministrul Culturii

Aferim, Premiera oficială – Ionuț Vulpescu, Ministrul Culturii

“AFERIM!” va putea fi vizionat începând de astăzi în 30 de orașe din România.

Foto: Lansare Aferim – Adi Marineci

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.