AFERIM, lansat oficial în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/aferim-lansat-oficial-in-romania/

“AFERIM!”, cel mai aşteptat film românesc al anului, a fost lansat oficial aseară la Bucureşti în cadrul a trei premiere de gală organizate la Cinema Pro şi Cinema City din AFI Cotroceni.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2015

AFERIM, lansat oficial în România / Evenimentele au avut loc în prezența echipei lungmetrajului premiat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin cu trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie dar și a unor invitați de marcă din industria cinematografică sau viața publică.

Printre participanți s-au numărat Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Ana Ularu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Florin Piersic Jr, Maria Obretin, Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Ioana Flora, Constantin Cotimanis, regizorii Dan Chișu, Ana Lungu.

Aferim, premiera oficiala - producatoarea Ada Solomon şi actorii Teodor Corban şi Luminţa Gheorghiu

Aferim, premiera oficiala – producatoarea Ada Solomon şi actorii Teodor Corban şi Luminţa Gheorghiu

 

Aferim, Premiera oficială - Ionuț Vulpescu, Ministrul Culturii

Aferim, Premiera oficială – Ionuț Vulpescu, Ministrul Culturii

“AFERIM!” va putea fi vizionat începând de astăzi în 30 de orașe din România.

Foto: Lansare Aferim – Adi Marineci

01
/12
/20

Conrad Mericoffer, actorul român care interpretează personajul principal din filmul C MP DE MACI/POPPY FIELD (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor în secțiunea oficială Retueyos la Festivalul Internațional de Film Gijón din Spania. De asemenea, și juriul Festivalului de Film de la Torino a decis să-l premieze pe Conrad Mericoffer cu Best Actor în cadrul ediției cu numărul 38 a evenimentului din Italia.

30
/11
/20

Insula 42 are plăcerea de a vă invita să participați astăzi, luni, 30 noiembrie, ora 16:00, live pe pagina oficială de Facebook, la un nou „Salon Insula 42”.

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

17
/11
/20

Cu toții suntem de acord că experiența de la cinema este inegalabilă, însă cum momentan nu mai este posibilă în contextul pandemic actual, din pasiune și dor de emoția trăită în fața marelui ecran, Cineplexx a oferit în weekend porții de popcorn cald tuturor iubitorilor de filme.

Pagina 1 din 27612345...102030...Ultima »