Aferim!, premiat pentru imagine, la Namur
https://www.ziarulmetropolis.ro/aferim-premiat-pentru-imagine-la-namur/

“Aferim!”, de Radu Jude, a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine – realizată de Marius Panduru – la Festivalul Filmului Francofon de la Namur – Belgia.

Un articol de Petre Ivan|10 Octombrie 2015

ADN Studio a oferit directorului de imagine al filmului “Aferim!“, Marius Panduru, premiul pentru cea mai bună imagine (Bayard d’Or de la Meilleure photographie), în valorare de 2.500 de euro, se arată pe site-ul festivalului.

Palmaresul românesc al ultimilor ani la FIFF Namur este format din trei mari premii Bayard d’Or, pentru “Marţi după Crăciun”, de Radu Muntean, în 2010, “Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude, în 2012, şi “Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, în 2013, şi un premiu pentru scurtmetraj, pentru “Arta”, de Adrian Sitaru, în 2014.

La ediţia de anul acesta a evenimentului, premiul pentru cel mai bun film – Bayard d’Or – a revenit peliculei “Tempête”, de Samuel Collardey (France).

Înfiinţat în 1986, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur promovează şi difuzează scurtmetraje şi lungmetraje de ficţiune, animaţie şi documentare care reflectă diversitatea şi valorile francofoniei.

Foto: Aferim  – cinemagia

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

Page 1 of 23112345...102030...Last »