„Aferim!” şi „Toto şi surorile lui”, nominalizate la premiile EFA – Oscarurile europene
https://www.ziarulmetropolis.ro/aferim-si-toto-si-surorile-lui-nominalizate-la-premiile-efa-oscarurile-europene/

Filmele româneşti „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, şi „Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau, au fost nominalizate la ediţia din acest an a premiilor Academiei de Film Europene (European Film Awards, EFA), considerate Oscarurile europene.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2015

La cea mai importantă categorie – „cel mai bun film european al anului” – au fost nominalizate

„A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence”, de Roy Andersson,

„Mustang”, de Deniz Gamze Ergüven,

„Rams/ Hrútar”, de Grímur Hákonarson,

„The Lobster”, de Yorgos Lanthimos,

„Victoria”, de Sebastian Schipper, şi

„Youth/ La Giovinezza”, de Paolo Sorrentino.

La categoria „cea mai bună comedie europeană”, au fost nominalizate filmele

„A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence”, de Roy Andersson,

„La famille Bélier”, de Eric Lartigau, şi

„The Brand New Testament”, de Jaco Van Dormael.

Filmul „Toto şi surorile lui„, de Alexander Nanau, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun documentar european”, alături de „A Syrian Love Story”, de Sean McAllister, „Amy”, de Asif Kapadia, „Dancing with Maria”, de Ivan Gergolet, şi „The Look of Silence”, de Joshua Oppenheimer.

În ceea ce priveşte nominalizările pentru „cel mai bun regizor european”, la această secţiune au fost aleşi

Roy Andersson, pentru „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence”,

Yorgos Lanthimos, pentru „The Lobster”,

Nanni Moretti, pentru „My Mother”,

Sebastian Schipper, pentru „Victoria”,

Paolo Sorrentino, pentru „Youth”, şi

Małgorzata Szumowska, pentru „Body”.

Cei peste 3.000 de membri cu drept de vot ai Academiei de Film Europene vor alege câştigătorii premiilor celei de-a 28-a ediţii a European Film care vor fi decernate în cadrul unei gale ce va avea loc pe 12 decembrie, la Berlin, Germania.

Foto: Aferim, Toto şi surorile lui – cinemagia

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

16
/03
/20

Lansarea în cinematografe a filmului „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, a fost amânată. Lungmetrajul ar fi trebuit să aibă premieră națională pe 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film. Decizia a fost luată ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, Covid -19.

11
/03
/20

Gala Premiilor Gopo, eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, va fi amânat, în contextul măsurilor de prevenție și restricțiilor impuse de evoluția epidemiei COVID-19, interesul pentru siguranța și sănătatea participanților - invitați din industrie, parteneri, sponsori, presă acreditată - și a echipelor implicate fundamentând această decizie.

Page 1 of 25912345...102030...Last »