Afișul filmului „Acasa la tata”, argint la Graphis Poster Annual
https://www.ziarulmetropolis.ro/afisul-filmului-acasa-la-tata-argint-al-graphis-poster-annual/

Posterul filmului „Acasă la tata”, de Andrei Cohn, a fost premiat cu Silver în competiţia Graphis – una dintre cele mai prestigioase publicaţii internaţionale de grafică

Un articol de Petre Ivan|5 iulie 2016

Graphis Magazine a început să apară în 1944 și este considerat un „bastion internațional al excelenței în design și producție vizuală”. Tradiția Graphis este continuată prin premierea celor mai bune lucrări de grafică, din 1944 până în prezent, în format digital și în print.

Afișul „Acasă la tata” îi înfățișează pe actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora și Andi Vasluianu portretizați în maniera picturii naive a lui Henri Rousseau le Douanier. Ilustrația a fost realizată de Vali Petridean, după un concept creativ dezvoltat de Andrei Cohn.

Spiritul filmului este spiritul satului autohton, plin de umor amar și autoironie. Am dorit să exprim asta și în execuția posterului (Andrei Cohn, regizoru si Managing Partner&Creative Director Cohn&Jansen JWT)

Acesta este cel de-al treilea premiu important câștigat de execuția Cohn&Jansen JWT, după cele două premii obținute la FIBRA: Gold FIBRA la categoriile Best Art Direction și Best Illustration.

Foto: Afișul filmului Acasa la tata – facebook

18
/10
/23

Trofeele „Contele Dracula” vor fi înmânate anul acesta unora dintre cei mai populari cineaşti din cinematografia italiană contemporană, ambii ajunşi la respectabila vârstă de 85 de ani, Enzo G. Castellari şi Sergio Martino, invitaţi de onoare ai festivalului de la Braşov, ajuns la ediţia a XI-a.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.