„After.Life”, un spectacol de Sasha Dodo, la CNDB
https://www.ziarulmetropolis.ro/after-life-un-spectacol-de-sasha-dodo-la-cndb/

SpectacoIul de dans contemporan „After.Life” va fi pus în scenă pe 27 şi 28 septembrie, orele 19:30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|24 septembrie 2017

Cuplul de poeți și artiști ruși Alexander Omelchenko (Sasha Dodo) și Katya Zorina a lucrat în această perioadă alături de o echipă de artiști români, dar și de o parte din public într-o serie de laboratoare și ateliere de explorare artistică a temei vieții de apoi și a modului în care se reflectă ea în imaginarul colectiv.

Împreună cu dansatoarele Virginia Negru, Simona Baciu și Smaranda Găbudeanu, muzicianul Cătălin Diaconu și artista video Elena Muchnaya, Sasha Dodo  a creat un spectacol-nucleu, din care în perioada următoare scenele se vor desface, vor fi puse sub lupă și explorate în detaliu printr-o serie performance-uri în spații neconvenționale.

Spectatorul are acum șansa de a se afla la intersecția acestor căutări, în spațiul de maximă bogăție și varietate de mijloace, idei și imagini.

Prin elemente de contact improvisation, butoh, proiecții video, basme, improvizație muzicală și marionete, artiștii creează un spațiu poetic în care pun la încercare prejudecăți și așteptări convenționale, explorând ceea ce ar putea să existe mai departe.

”Înainte să vorbim despre ce se întâmplă după, este necesar să înțelegem ce este acum și aici, cât și ce a fost înainte. Cine este privitorul? Care este perspectiva din care privim? La intersecția acestor întrebări intervine misterul. ”

Alexander Omelchenko este un coregraf, regizor și poet rus care creează în cadrul laboratoarelor și spectacolelor sale un mediu al improvizației, unde experimentul și cercetarea sunt infinite. Materialului coregrafic i se oferă un context complex și abstract, dar bine structurat. Această abordare oferă creațiilor sale un iz poetic și inovator, desprins parcă dintr-o galaxie paralelă, fascinantă pentru public și interpreți.

Katya Zorina, artist asociat al proiectului, se definește ca poetă a spațiului,analistă și consultantă în sistemul Human Design și BG5 (inginerie de grup)

After.Life

de: Sasha Dodo

cu: Virginia Negru, Simona Baciu, Smaranda Găbudeanu

muzică live: Cătălin Diaconu

video-proiecție: Elena Muchnaya

costume: Georgiana Gherghișan

decor: Evgheni Pînzari

Spectacolele sunt programate pentru datele de 27 și 28 septembrie, la Centrul Național al Dansului București. Prețul biletului este de 25 lei (preț întreg) sau 15 lei (preț redus), acesta putând fi achiziționat de pe kompostor.ro și de la sala Stere Popescu înainte de începerea fiecărui spectacol. Studenții și elevii din instituțiile partenere CNDB* beneficiază de intrare gratuită pe bază de rezervare.

19
/05
/21

Vineri, 21 mai, începe la București cea de-a doua ediție a Walk & Shoot Fest. Ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, se regăsesc în programul festivalului, care se va încheia pe 30 mai.

18
/05
/21

După mai mult de un an de introspecție și de distanțare socială, timpul petrecut cu noi, în spațiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificații. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile și lunile să se comprime. Nu știm când și cum au trecut ultimele 15 luni așa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.

09
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

28
/04
/21

Joi, 6 mai 2021, între orele 16:00 și 20:00 are loc la Galeria Senat, str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București, la Combinatul Fondului Plastic, deschiderea expoziției Depozitul 12, prima din seria Politici ale non-acțiunii.

20
/04
/21

Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ștefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturalețea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com, fiind cea de-a noua expoziţie în „realitate virtuală“ găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului marii pictoriţe Valentina Rusu Ciobanu.

20
/04
/21

Expoziția Shaping Design. Together. va avea loc în perioada 5-13 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României.

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.