Agenții lui Pierce Brosnan și Jude Law, la conferința Managing Talents. Les Films de Cannes à Bucarest
https://www.ziarulmetropolis.ro/agentii-lui-pierce-brosnan-si-jude-law-invitati-la-conferinta-managing-talents-la-les-films-de-cannes-a-bucarest/

Agenţi care au gestionat carierele unor celebrităţi şi directori de casting renumiţi vor fi prezenţi pe 22 octombrie la Bucureşti, la conferinţa Managing Talents, în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie).

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2016

Managing Talents va aborda cele trei meserii care pun în valoare actorul – managerul, agentul și directorul de casting -, precum și subiectul reprezentării regizorilor de cinema.

Invitații conferinței sunt Ilene Feldman (talent manager, LBI Entertainment, SUA), Avy Kaufman (director de casting, SUA), Richard Cook (Lisa Richard Agency, Irlanda), Georg Georgi (Das Imperium, Germania).

Ilene Feldman (LBI Entertainment) este unul dintre cei mai cunoscuți și influenți agenți din Statele Unite, cu nume ca Ryan Gosling, Colin Farrell, Terrence Malick, Yorgos Lanthimos, Jude Law, Lily Collins, Dave Matthews sau Amat Escalante în portofoliu. În trecut, i-a reprezentat pe Angelina Jolie, Brian Cox sau Chris Isaak, iar la începutul carierei, în anii ’80, a semnat contracte cu actori necunoscuţi la acea vreme, cum ar fi Nicholas Cage sau Johnny Depp. A avut propria agenție timp de 19 ani.

Director de casting cu 30 de ani de experiență, Avy Kaufman a colaborat cu regizori celebri precum Ang Lee, Robert Redford, Steven Spielberg, Ridley Scott, Wong Kar-wai, Lars von Trier și a semnat castingul pentru mai mult de 150 de producții, printre care Life of Pi (2012), Lincoln (2012), Shame (2011), American Gangster (2007), Brokeback Mountain (2005) sau The Sixth Sense (1999). În 2005, a primit trofeul Hollywood Casting Director of the Year la Hollywood Film Festival, iar în 2008 a câștigat Premiul Emmy pentru pilotul serialului Damages.

Richard Cook este unul dintre fondatorii agenției irlandeze The Lisa Richards Agency, creată în 1989 ca agenție de reprezentare în teatru și devenită între timp una dintre cele mai importante din Europa. În 27 de ani, agenția s-a extins și la Londra și reprezintă actori, comedianți, scenariști, regizori, designeri, compozitori, prezentatori. În portofoliu, alături de actori precum Cillian Murphy, Aidan Turner și Pierce Brosnan, se află și Vlad Ivanov. Richard Cook este și directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum și fondatorul Cat Laughs Comedy Festival în Kilkenny, Irlanda, unul dintre cele mai importante festivaluri de comedie.

Georg Georgi vine din Berlin și este fondatorul Das Imperium, o agenție care reprezintă numeroși actori europeni, printre și Cosmina Stratan, premiată la Cannes pentru rolul din După dealuri, de Cristian Mungiu. Este, totodată, unul dintre fondatorii Tryangle Inspiration Pictures GmbH, o casă de producție de conținut transmedia & branded entertainment pentru filme și seriale.

Managing Talents se adresează actorilor, regizorilor, directorilor de casting, distribuitorilor, producătorilor, studenților de la facultățile de profil, jurnaliștilor, cinefililor. Conferința își propune să contribuie la formarea unei generații de specialiști capabili să se adapteze cu ușurință la ritmul de lucru și practicile internaționale, să-i informeze pe tinerii actori și regizori despre ce înseamnă talent management, să le ofere contextul unor întâlniri și potențiale colaborări cu reprezentanții străini.

Intrarea la eveniment se va face pe baza unui bilet de 50 de lei. Biletele sunt puse în vânzare pe site-ul www.eventbook.ro și la casa de bilete a Cinema Elvire Popesco începând cu data de 8 septembrie.

Vor beneficia de acces gratuit, în limita locurilor disponibile, studenții facultăților de profil, actorii, regizorii și directorii de casting care se înscriu până la data de 14 octombrie, completând formularul de înscriere de pe filmedefestival.ro/2016/managing-talents/.

Conferința Managing Talents este prezentată de BRD Groupe Société Générale.

managing-talents-les-films-de-cannes

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale toamnei, Les Films de Cannes à Bucarest revine între 14 și 23 octombrie 2016, cu o ediție extinsă și cu cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de la Cannes. Pentru prima dată, festivalul se va întinde pe durata a 10 zile, iar ediții speciale vor avea loc la Cluj-Napoca (14-16 octombrie), Iași și Timișoara (21-22 octombrie).

A șaptea ediție Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti. Este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, SACD / Société des Auteurset Compositeurs Dramatiques, Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti – ARCUB, în cadrul Programului cultural „București – Orașul in-vizibil” 2016, Institutul Cultural Român și Goethe Institut.

 

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

08
/11
/15

Mai mulți cineaști au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate și prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile și dintr-un număr mare de țări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

07
/11
/15

Cunoscut și respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit și pe marile ecrane, într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

06
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Deşi „Box”, noul film al lui Florin Şerban, păstrează destule din preocupările stilistice şi tematice din „Eu când vreau să fluier, fluier”, îi lipsesc totuşi prospeţimea, dinamica şi nervul pe care se susţinea debutul premiat în 2010 cu Ursul de Argint la Berlin.

06
/11
/15

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

06
/11
/15

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, "Acasă la tata", va fi lansat astăzi în cinematografele din în București și din alte 23 de orașe din ţară. Tot de astăzi, cinefilii români pot vedea pe marile ecrane mult aşteptatul "Spectre", ultimul film din seria James Bond.

05
/11
/15

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015 ediţia a noua a galei bucureştene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti. Evenimentul oferă o sinteză asupra producţiei de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea şi spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane.

05
/11
/15

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animație Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.

31
/10
/15

Filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.