Aggressive mediocrity: un debate-performance
https://www.ziarulmetropolis.ro/aggressive-mediocrity-un-debate-performance/

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Un articol de Elena Simion|28 ianuarie 2014

,,Aggressive mediocrity”, un joc poliţist în trei runde şi un debate în regia Catincăi Drăgănescu, se joacă miercuri, 29 ianuarie, de la ora 20.00, la Green Hours.

Se caută un vinovat pentru moartea unui adolescent supradotat. Se oferă dovezi, pledoarii, acuzaţii, mărturii incendiare. Publicul, asemenea unui juriu din serialele americane cu avocaţi, decide. Apoi se dezbate.

Spectacolul Aggressive mediocrity este o satiră amară. Patru personaje colorate (un ziarist, o profesoară și doi părinți) se dau de ceasul morții pentru a convinge spectatorul-judecător că e vina celuilalt. Este un spectacol despre românism, despre societatea noastră privită sub lupă atât de atent încât se dezintegrează, despre felul în care noi suntem ceea ne înconjoară deși ne place să ne poziționăm în afară. Suntem noi, cei cărora ne place să privim în jurul nostru ca la televizor sperând ca mizeria să nu ne atingă, neconsiderându-se niciodată parte din ea.

Un tânăr deosebit, dintr-o familie înstărită se sinucide. Cine poartă vina? Profesoara de fizică, ziaristul însetat de senzațional care-i devine prieten sau părinții? Publicul va alege pe cine vrea să audă mai întâi sau pe cine condamnă.

Aggressive Mediocrity 1

INFO

Aggressive Mediocrity

un debate – performance de Catinca Drăgănescu

Cu: George Albert Costea, Cristina Drăghici, Ionuţ Oprea, Sorina Ştefănescu, Vlad Udrescu

Intrare: 20 lei

Rezervări: [email protected]; 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Foto Aggressive Mediocrity (imagini din spectacolul susținut în cadrul festivalului de teatru Undercloud 2013): Elena Simion

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).