„Ajut pentru că pot” pentru copiii instituționalizați
https://www.ziarulmetropolis.ro/ajut-pentru-ca-pot-pentru-copiii-institutionalizati/

Asociaţia Tangent lansează campania de strângere de fonduri „AJUT PENTRU CĂ POT” pentru a organiza a doua ediţie a taberei de creaţie POT junior art camp, dedicată unui grup de 40 de copii de la Casele de tip familial „Sf. Elena” din Corabia.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2021

Campania se adresează atât persoanelor fizice care doresc să contribuie prin donații în bani sau obiecte, cât și persoanelor juridice interesate să sponsorizeze tabăra, oferind produse sau un sprijin financiar. Pe lângă donații, „AJUT PENTRU CĂ POT” mai cuprinde și două evenimente caritabile: POT CHARITY GALA și Săptămâna creativă în Berceni. flucs. dă TOT pentru POT.

POT junior art camp

În 2020, câțiva tineri artiști au înființat Asociația Tangent cu scopul de a demara proiecte culturale adresate copiilor instituționalizați și a celor care provin din zone defavorizate și de a realiza creații colective (mixed media & site-specific).

Cu bunăvoința unui om care și-a pus la dispoziție un teren de două hectare din satul Potelu și cu încrederea oferită de DGASPC Olt, membrii Asociației Tangent au reușit să creeze de la zero, în perioada 30 august – 3 septembrie 2020, POT junior art camp, o tabără de creație și creativitate cu cinci ateliere (teatru, dans, pictură și muzică) pentru 20 de copii de la Casele de tip familial „Sf. Elena” din Corabia.

În urma taberei, rezultatele au fost impresionante. Copiii  și-au dezvoltat abilitățile motrice, senzoriale și cognitive, și-au descoperit noi pasiuni pentru diverse arte, dar cel mai important,  au căpătat încrederea necesară de a lupta pentru visurile lor. De aceea organizatorii taberei au hotărât să continue proiectul POT și să încerce, cu fiecare an, să le ofere această șansă cât mai multor copii aflați în grija DGASPC.

AJUT PENTRU CĂ POT

În 2021, organizatorii POT junior art camp își propun să ofere o experiență similară unui număr dublu de particianți față de ediția precedentă și, totodată, să aduce în plus două noi ateliere: de povești și de ecologie. Astfel, își doresc să realizeze două serii de tabără a câte cinci zile, cu 40 de copii de la Casele de tip familal „Sf. Elena”.

Pentru ca această ediție să fie posibilă, au lansat campania „AJUT PENTRU CĂ POT”, prin care oricine poate oferi o mână de ajutor. Donațiile se pot face în bani sau obiecte, iar toate informațiile despre acestea le puteți găsi accesând link-ul https://potcamp.ro/sustine/.

POT CHARITY GALA

De asemenea, pe 15 iulie 2021, la ALOUETTE urban osteria (Asmita Gardens) din București, Asociația Tangent organizează POT CHARITY GALA, o licitație de artă caritabilă, care va fi disponibilă și online, pe pagina de Facebook a asociației: www.facebook.com/tangentcreativespace

Artiștii din Tangent își vor scoate la licitație creațiile (obiecte de artă și servicii artistice) în cadrul unui eveniment caritabil dedicat taberei. Momentele artistice și discursurile emoționante vor fi nelipsite.

Biletul de intrare la POT CHARITY GALA poate fi achiziționat online aici https://shop.alouette.ro/asmita/produs/bilet-pot-charity-gala/ În prețul biletului intră meniul conceput de Chef Michel, precum și o selecție de  băuturi.

Pentru mai multe informații legate de POT CHARITY GALA, puteți scrie un e-mail la adresa office@potcamp.ro / potjuniorartcamp@gmail.com.

Săptămâna creativă în Berceni. flucs. dă TOT pentru POT.

Centrul sportiv flucs. se alătură campaniei „AJUT PENTRU CĂ POT” și le oferă copiilor din Comuna Berceni 4 zile de ateliere de creație (teatru, dans, muzică și eco club) în perioada 26 – 29 iulie 2021, zilnic de la 11:00 la 17:00 la sediul flucs. din Str. Ciulin 12A, Comuna Berceni.

Părinții care își vor înscrie copiii la „Săptămâna creativă în Berceni. flucs. dă TOT pentru POT.” vor putea câștiga, în cadrul unei tombole, și un portret animat al copilului lor, realizat de artista Silvia Horobeanu. Mai mult decât atât, orice părinte care își trimite copilul la atelierele creative din Berceni se va putea bucura și pentru că ajută un alt copil să aibă parte de o tabără în această vară, fiindcă toți banii strânși vor fi donați de flucs. către POT junior art camp.

Mai multe informații despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/318750576575191

„Fie că alegi să participi la POT CHARITY GALA, fie că dorești să-ți înscrii copilul tău la Săptămâna creativă în Berceni. flucs. dă TOT pentru POT sau că vrei să faci o donație, ajutorul tău poate face diferența în viitorul unui copil, iar noi îți mulțumim că ajuți pentru că poți!”, susține Echipa Tangent.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Teatrul Coquette vă invită duminică, 7 august, la ora 19.30, la spectacolul „DOAMNE, CE ZILE MINUNATE”, adaptare dupa Samuel Beckett, în regia lui Mihai Manolescu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.