Aki Kaurismaki: ”Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/aki-kaurismaki-sunt-obosit-vreau-sa-incep-sa-imi-traiesc-viata-mea-in-sfarsit/

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunţat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunţe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are şanse mari să obţină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiţie, pelicula ”The Other Side of Hope”. ”Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viaţa mea, în sfârşit”, a explicat regizorul de 59 de ani.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2017

”Am mai spus acest lucru, dar de data aceasta este chiar adio! Suntem foarte aproape de a admite că acest film este ultimul pentru mine”, a spus regizorul finlandez pentru televiziunea publică Yle, făcând referire la pelicula ”The Other Side of Hope”.

Această comedie tragică spune povestea unui sirian care cere azil în Finlanda.

”The Other Side of Hope”, care a fost aclamat la proiecția de marți de la Berlinală, se numără printre filmele favorite pentru adjudecarea  marelui premiu al festivalului.

Filmul evocă într-un mod melancolic modul în care luptă tânărul Khaled, interpretat de un actor sirian emigrat în Finlanda, Sherwan Haji, pentru a fi acceptat.

Filmul ”Le Havre” (2011), care urmărește soarta unui tânăr african într-un oraș port francez, a fost recompensat cu Premiul internațional al criticii la Festivalul internațional de la Cannes din 2011 și premiul Louis-Delluc în același an.

Foto: Aki Kaurismaki – facebook

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »