Aki Kaurismaki: ”Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/aki-kaurismaki-sunt-obosit-vreau-sa-incep-sa-imi-traiesc-viata-mea-in-sfarsit/

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunţat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunţe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are şanse mari să obţină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiţie, pelicula ”The Other Side of Hope”. ”Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viaţa mea, în sfârşit”, a explicat regizorul de 59 de ani.

Un articol de Petre Ivan|17 Februarie 2017

”Am mai spus acest lucru, dar de data aceasta este chiar adio! Suntem foarte aproape de a admite că acest film este ultimul pentru mine”, a spus regizorul finlandez pentru televiziunea publică Yle, făcând referire la pelicula ”The Other Side of Hope”.

Această comedie tragică spune povestea unui sirian care cere azil în Finlanda.

”The Other Side of Hope”, care a fost aclamat la proiecția de marți de la Berlinală, se numără printre filmele favorite pentru adjudecarea  marelui premiu al festivalului.

Filmul evocă într-un mod melancolic modul în care luptă tânărul Khaled, interpretat de un actor sirian emigrat în Finlanda, Sherwan Haji, pentru a fi acceptat.

Filmul ”Le Havre” (2011), care urmărește soarta unui tânăr african într-un oraș port francez, a fost recompensat cu Premiul internațional al criticii la Festivalul internațional de la Cannes din 2011 și premiul Louis-Delluc în același an.

Foto: Aki Kaurismaki – facebook

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

05
/02
/19

Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, SĂ NU UCIZI reprezintă debutul în lungmetraj al celor doi regizori și va putea fi văzut în cinematografe din 1 martie.

04
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi ieşirea Regatului Unit din UE nu s-a finalizat încă, britanicii au lansat deja un film, producţia de televiziune „Brexit”, regizată de Toby Haynes şi cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, care încearcă să reconstituie campania de dinaintea referendumului din 2016. Disponibil pe HBO şi HBO GO.

Page 1 of 22812345...102030...Last »