Aki Kaurismaki: ”Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/aki-kaurismaki-sunt-obosit-vreau-sa-incep-sa-imi-traiesc-viata-mea-in-sfarsit/

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunţat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunţe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are şanse mari să obţină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiţie, pelicula ”The Other Side of Hope”. ”Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viaţa mea, în sfârşit”, a explicat regizorul de 59 de ani.

Un articol de Petre Ivan|17 Februarie 2017

”Am mai spus acest lucru, dar de data aceasta este chiar adio! Suntem foarte aproape de a admite că acest film este ultimul pentru mine”, a spus regizorul finlandez pentru televiziunea publică Yle, făcând referire la pelicula ”The Other Side of Hope”.

Această comedie tragică spune povestea unui sirian care cere azil în Finlanda.

”The Other Side of Hope”, care a fost aclamat la proiecția de marți de la Berlinală, se numără printre filmele favorite pentru adjudecarea  marelui premiu al festivalului.

Filmul evocă într-un mod melancolic modul în care luptă tânărul Khaled, interpretat de un actor sirian emigrat în Finlanda, Sherwan Haji, pentru a fi acceptat.

Filmul ”Le Havre” (2011), care urmărește soarta unui tânăr african într-un oraș port francez, a fost recompensat cu Premiul internațional al criticii la Festivalul internațional de la Cannes din 2011 și premiul Louis-Delluc în același an.

Foto: Aki Kaurismaki – facebook

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

04
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În „Joker” (2019), regizorul Todd Phillips ia un personaj celebru de comic book şi îl mută din filmele cu supereroi într-o dramă inspirată din filmele existenţialiste clasice din America anilor `70. Este o mişcare inovatoare, deşi „Joker” nu se ridică la înălţimea tradiţiei pe care o invocă.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

03
/10
/19

Magnolia Pictures și Participant, două nume grele din industria cinematografică mondială, anunță obținerea drepturilor de distribuție și promovare în America de Nord pentru „colectiv”, filmul documentar de cinema regizat de Alexander Nanau, care urmărește întâmplările desfășurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv. „Tensionat, emoțional și atent editat, acest expozeu al corupției lipsite de suflet va avea un ecou puternic și va genera furie mult timp după ce turul de festivaluri se va fi încheiat” – The Hollywood Reporter

Page 1 of 24912345...102030...Last »