Inarritu, cel mai bun regizor la gala Sindicatului regizorilor americani
https://www.ziarulmetropolis.ro/alejandro-g-inarritu-cel-mai-bun-regizor-la-gala-sindicatului-regizorilor-americani-2/

Regizorul mexican Alejandro G. Inarritu a obţinut sâmbătă principalul premiu al galei Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America Awards – DGA) cu pelicula sa ”The Revenant”, reuşind astfel o dublă istorică după succesul obţinut cu ”Birdman” în 2015 şi confirmând totodată poziţia de favorit la premiile Oscar din acest an.

Un articol de Petre Ivan|8 Februarie 2016

Inarritu a fost din nou încoronat cel mai bun regizor în timpul galei DGA, un barometru elocvent pentru premiile Oscar, cu trei săptămâni înainte de acordarea prestigioaselor statuete ale Academiei americane de film.

Mexicanul devine astfel primul regizor care se impune doi ani la rând în cadrul premiilor Sindicatului regizorilor americani.

Leonardo DiCaprio, interpretul personajului Hugh Glass în pelicula ”The Revenant”, a obținut pentru acest rol premiul pentru cel mai bun actor la gala Sindicatului actorilor americani (SAG Awards).

Filmul a fost recompensat în acest an cu trei Globuri de Aur — pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor într-un film dramatic și cel mai bun film dramatic.


Foto: Alejandro G. Inarritu – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »