Alexandru Andrieș, recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-andries-recital-special-la-gala-premiilor-radio-romania-cultural/

‘’Un tip modest şi extrem de simpatic şi interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă’’, se autocaracterizează Alexandru Andrieş, artistul care va susţine un recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XIX-a, care va avea loc marţi, 19 martie, la Teatrul Odeon.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2019

Este unul dintre cei mai difuzați interpreți români la Radio Romania Cultural, fiind mereu în topul preferințelor ascultătorilor noștri, iar prezența sa în cadrul Galei va fi o bucurie în plus pentru cei ce vor avea prilejul să îl asculte live în sala teatrului, on air pe frecvențele din toată țara sau online pe www.radioromaniacultural.ro.

A debutat solistic în 1974, bilanțul acestor 45 de ani fiind unul impresionant: 84 de materiale discografice și peste 4000 de concerte. Alexandru Andrieș este un artist complex, fiind în același timp: muzician, arhitect, profesor, poet, artist plastic.

La Gala Radio România Cultural ne va oferi un periplu muzical care va acoperi temporal întreaga perioadă a carierei sale:

‘’M-am bucurat foarte mult când am fost invitat să particip în 18 martie 2019 la Gala Premiilor Radio România Cultural. Ne vom întâlni în sala Majestic a Teatrului Odeon și împreună cu prietenii mei, Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera, Călin Grigoriu, Sorin Romanescu și Victor Panfilov, o să vă oferim un program cu o selecție de cântece din majoritatea albumelor apărute până acum, de la ‘’Interioare’’ – primul meu disc, editat de Electrecord în 1984 – până la cele mai recente materiale discografice.

Sper să vă facă plăcere concertul – surpriză pe care îl pregătim special pentru Gala Premiilor Radio Romania Cultural – eu sunt convins că ne vom simți foarte bine împreună. Pe curînd!’’ (Alexandru Andrieș)

Gala Premiilor Radio România Cultural este un eveniment de tradiție și de prestigiu în cadrul căruia vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2018.

Nominalizările la cele opt categorii de premii au fost publicate pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

Se cunosc deja numele câștigătorilor celor patru premii speciale, acordate unor  personalități ale culturii române ale căror nume sunt sinonime cu excelența în cultură, patru oameni care au marcat de-a lungul anilor spațiul cultural românesc și internațional prin realizările lor: Valentin Gheorghiu, Ana Blandiana, Alina Pavalache și Lia Perjovschi.

Foto: Alexandru Andrieș – Vlad Eftenie

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.