Alexandru Arşinel, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-arsinel-ion-dichiseanu-si-sergiu-nicolaescu-au-primit-cate-o-stea-pe-aleea-celebritatilor/

Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Teatrul Metropolis şi Cocor, a organizat astăzi, în Piaţa Timpului, ceremonia de decernare a stelelor pentru Alexandru Arşinel, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu.

Un articol de Ziarul Metropolis|30 mai 2015

Steaua i-a fost oferită actorului şi regizorului Sergiu Nicolaescu, in memoriam. Stelele au fost oferite în prezenţa Primarului General al Municipiului Bucureşti – Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu, a Directorului Teatrului Metropolis – George Ivaşcu, a reprezentantului COCOR – Dan Stoica, a colegilor de scenă şi prietenilor: Vasile Muraru, Vladimir Găitan, Gheorghe Visu, Cezara Dafinescu, Monica Davidescu, George Mihăiţă, Mona Radu, Rudi Rosenfeld, Ion Haiduc, Alexandru Lulescu, Ştefan Velniciuc şi alţii, dar şi a bucureştenilor iubitori de teatru şi film care au venit în număr mare pentru a asista la ceremonie.

„Doamnelor, domnilor faceţi parte din instanţa publică care prin prezenţa dvs. apreciază gestul acesta superb care vine la iniţiativa Teatrului Metropolis şi a Primarului General căruia trebuie pe lângă laudatio pe care trebuie să îl fac, să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru Teatrul Constantin Tănase (…). Tot drumul i-a fost străjuit de stele. De stelele verzi pe care le-a văzut muncind cu sânge şi cu sudoare pe scenă, bucurând mii, milioane şi miliarde cred. Toată această muncă, astăzi, domnule Primar General şi domnule Ivaşcu, plăsmuieşte esenţa acestei stele. Steaua asta înseamnă în esenţa ei: emoţii, muncă, muncă, muncă, sudoare, sânge şi nu în ultimul rând, binemeritatele aplauze. Tot ce-am spus eu, de la începutul cuvântării, trebuia să poarte şi un nume, şi acest este Alexandru Arşinel.” – Vasile Muraru.

DSC_4970

„Domnule Primar General vă mulţumesc pentru înaintarea la grad. În sfârşit primesc şi eu steaua. M-aţi deconspirat. De azi nu voi mai lucra sub acoperire. E un moment emoţionant în care această stea reprezintă o răsplată a unei munci de peste 50 de ani. Îi mulţumesc lui Ivaşcu nu pentru stea. Îi mulţumesc lui Ivaşcu pentru Teatrul Metropolis care reprezintă o gazdă trainică pentru marii actori români care, din când în când, sunt părăsiţi şi îşi găsesc locul unde să îşi desfăşoare această minunată activitate, la Metropolis” – Alexandru Arşinel.

„Vreau să înţelegeţi încă o dată că astăzi se exprimă, dacă mai era nevoie, respectul comunităţii pentru tot ceea ce aţi făcut. Vă iubim şi vă respectăm, maestre.” Primarul General al Municipiului Bucureşti- Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu despre Alexandru Arşinel

„Aduc salutul meu şi al Uniunii Cineaştilor pentru un mare actor, un actor care are 55 de ani de activitate. Asta înseamnă 55 de ani de transfigurare în roluri de teatru şi de film. Ion Dichiseanu a făcut 60 de filme de lungmetraj. A început ca un june prim şi a îmbătrânit treptat-treptat pe ecran, chipul lui căpătând profunzime, suferinţă, bucurie, extaz, de câte ori un rol îi cerea acest lucru. De fapt, Ion Dichiseanu este un suflet de copil, de copil mare, care se bucură astăzi de această stea. Fiindcă, de fapt, ce reprezintă aceste stele dacă nu eternizarea, dacă nu, într-un fel, sperăm noi, nemurirea?” – Laurenţiu Damian

„Sunt emoţionat. E un moment superb în viaţa fiecărui actor care a muncit, fie în teatru, fie în film. Mulţumesc în primul rând că mă onoraţi cu prezenţa dumneavoastră. Le mulţumesc din inimă colegilor mei, chiar de generaţie mai tânără, cu care joc în spectacolul Amadeus.” – Ion Dichiseanu

DSC_4992

„Vă mulţumesc pentru faptul că existaţi, pentru faptul că m-aţi onorat şi mă onoraţi cu prietenia dumneavoastră. Şi sunt mândru de acest lucru.” Primarul General al Municipiului Bucureşti- Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu despre Ion Dichiseanu

„Personalitate enigmatică, asemuită de multe ori cu un uriaş iceberg, Sergiu Nicolaescu m-a onorat cu prietenia lui specială fără efuziuni gratuite, dar cu o dragoste adevărată, extinsă cu multă tandreţe asupra familiei mele. Într-o frumoasă zi de iarnă petrecută împreună, l-am surprins pe Sergiu cu băiatul meu ţinut pe umeri jucându-se în zăpada din faţa casei, ca doi copii scăpaţi de privirea severă a părinţilor. Era un alt Sergiu Nicolaescu, neştiut de nimeni.” – Vladimir Găitan

„Sunt convins că maestrul, deşi praf de stele, se bucură în acest moment pentru că oamenii lângă care a trăit, pe care i-a făcut să fie mai buni cu ceea ce a creat pentru lumea românească şi, de ce nu, internaţională. Cred că este liniştit şi mulţumit că noi îi păstrăm aceeaşi amintire cu demnitate şi respect.” – Primarul General al Municipiului Bucuresti- Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu despre Sergiu Nicolaescu

În cadrul evenimentului, actorii au primit Placheta Oraşului din partea Primarului General Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu, dar şi câte o stea de aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutierul oficial al evenimentului.

01
/06
/20

RECOMANDĂRI De la documentarele lui Serghei Lozniţa şi comediile de început ale lui Nanni Moretti şi până la dramele lui Krzysztof Zanussi, excentricităţile lui Serghei Paradjanov şi o amplă retrospectivă a cinema-ului indian, arhiva MUBI, pusă la dispoziţia abonaţilor, oferă numeroase tentaţii cinefile.

01
/06
/20

După Sărbătoarea dedicată Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul Național din București reia din 2 iunie difuzarea conferințelor. Trei prelegeri susținute de personalități marcante ale vieții socio-culturale și științifice românești vor putea fi vizionate în această săptămână, de marți până joi, pe canalul de Youtube al TNB, precum și un spectacol, în week-end – Visul unei nopți de vară de William Shakespeare în regia lui Petrică Ionescu.

01
/06
/20

Teatrul „Bulandra” înseamnă istorie, valoare și dorința continuă de a se perfecționa, cu ajutorul trupei și al oamenilor de valoare din cadrul și din jurul ei. Pentru Teatrul „Bulandra”, au fost și sunt importanți artiștii care prin dăruirea lor i-au scris istoria.

31
/05
/20

Pornind de la ideea celebrării centenarului nașterii poetului Mihai Eminescu, prin crearea unui muzeu dedicat acestuia, în 1957, se ia decizia fondării unui muzeu al scriitorilor importanți ai literaturii române sub conducerea lui Dumitru Panaitescu-Perpessicius, director al Bibliotecii Academiei, la acea vreme.

29
/05
/20

OAMENII MUZICII Pe 24 mai 1974 murea colosul jazzului, Duke Ellington, unul dintre cei mai activi și influenți muzicieni ai secolului XX. A scris peste 3.000 de cântece, multe dintre ele fiind hit-uri și astăzi, și timp de aproape 50 de ani a colindat lumea ca pianist și șef de orchestră de jazz. A fost de 12 ori câștigător de Premii Grammy (dintre care trei postum).

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

28
/05
/20

De 1 iunie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar și ateliere de creație, de gătit și de magie.

Page 1 of 88812345...102030...Last »