Alexandru Arşinel, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu au primit câte o stea pe Aleea Celebrităţilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-arsinel-ion-dichiseanu-si-sergiu-nicolaescu-au-primit-cate-o-stea-pe-aleea-celebritatilor/

Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Teatrul Metropolis şi Cocor, a organizat astăzi, în Piaţa Timpului, ceremonia de decernare a stelelor pentru Alexandru Arşinel, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu.

Un articol de Ziarul Metropolis|30 Mai 2015

Steaua i-a fost oferită actorului şi regizorului Sergiu Nicolaescu, in memoriam. Stelele au fost oferite în prezenţa Primarului General al Municipiului Bucureşti – Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu, a Directorului Teatrului Metropolis – George Ivaşcu, a reprezentantului COCOR – Dan Stoica, a colegilor de scenă şi prietenilor: Vasile Muraru, Vladimir Găitan, Gheorghe Visu, Cezara Dafinescu, Monica Davidescu, George Mihăiţă, Mona Radu, Rudi Rosenfeld, Ion Haiduc, Alexandru Lulescu, Ştefan Velniciuc şi alţii, dar şi a bucureştenilor iubitori de teatru şi film care au venit în număr mare pentru a asista la ceremonie.

“Doamnelor, domnilor faceţi parte din instanţa publică care prin prezenţa dvs. apreciază gestul acesta superb care vine la iniţiativa Teatrului Metropolis şi a Primarului General căruia trebuie pe lângă laudatio pe care trebuie să îl fac, să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru Teatrul Constantin Tănase (…). Tot drumul i-a fost străjuit de stele. De stelele verzi pe care le-a văzut muncind cu sânge şi cu sudoare pe scenă, bucurând mii, milioane şi miliarde cred. Toată această muncă, astăzi, domnule Primar General şi domnule Ivaşcu, plăsmuieşte esenţa acestei stele. Steaua asta înseamnă în esenţa ei: emoţii, muncă, muncă, muncă, sudoare, sânge şi nu în ultimul rând, binemeritatele aplauze. Tot ce-am spus eu, de la începutul cuvântării, trebuia să poarte şi un nume, şi acest este Alexandru Arşinel.” – Vasile Muraru.

DSC_4970

“Domnule Primar General vă mulţumesc pentru înaintarea la grad. În sfârşit primesc şi eu steaua. M-aţi deconspirat. De azi nu voi mai lucra sub acoperire. E un moment emoţionant în care această stea reprezintă o răsplată a unei munci de peste 50 de ani. Îi mulţumesc lui Ivaşcu nu pentru stea. Îi mulţumesc lui Ivaşcu pentru Teatrul Metropolis care reprezintă o gazdă trainică pentru marii actori români care, din când în când, sunt părăsiţi şi îşi găsesc locul unde să îşi desfăşoare această minunată activitate, la Metropolis” – Alexandru Arşinel.

“Vreau să înţelegeţi încă o dată că astăzi se exprimă, dacă mai era nevoie, respectul comunităţii pentru tot ceea ce aţi făcut. Vă iubim şi vă respectăm, maestre.” Primarul General al Municipiului Bucureşti- Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu despre Alexandru Arşinel

“Aduc salutul meu şi al Uniunii Cineaştilor pentru un mare actor, un actor care are 55 de ani de activitate. Asta înseamnă 55 de ani de transfigurare în roluri de teatru şi de film. Ion Dichiseanu a făcut 60 de filme de lungmetraj. A început ca un june prim şi a îmbătrânit treptat-treptat pe ecran, chipul lui căpătând profunzime, suferinţă, bucurie, extaz, de câte ori un rol îi cerea acest lucru. De fapt, Ion Dichiseanu este un suflet de copil, de copil mare, care se bucură astăzi de această stea. Fiindcă, de fapt, ce reprezintă aceste stele dacă nu eternizarea, dacă nu, într-un fel, sperăm noi, nemurirea?” – Laurenţiu Damian

“Sunt emoţionat. E un moment superb în viaţa fiecărui actor care a muncit, fie în teatru, fie în film. Mulţumesc în primul rând că mă onoraţi cu prezenţa dumneavoastră. Le mulţumesc din inimă colegilor mei, chiar de generaţie mai tânără, cu care joc în spectacolul Amadeus.” – Ion Dichiseanu

DSC_4992

“Vă mulţumesc pentru faptul că existaţi, pentru faptul că m-aţi onorat şi mă onoraţi cu prietenia dumneavoastră. Şi sunt mândru de acest lucru.” Primarul General al Municipiului Bucureşti- Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu despre Ion Dichiseanu

“Personalitate enigmatică, asemuită de multe ori cu un uriaş iceberg, Sergiu Nicolaescu m-a onorat cu prietenia lui specială fără efuziuni gratuite, dar cu o dragoste adevărată, extinsă cu multă tandreţe asupra familiei mele. Într-o frumoasă zi de iarnă petrecută împreună, l-am surprins pe Sergiu cu băiatul meu ţinut pe umeri jucându-se în zăpada din faţa casei, ca doi copii scăpaţi de privirea severă a părinţilor. Era un alt Sergiu Nicolaescu, neştiut de nimeni.” – Vladimir Găitan

“Sunt convins că maestrul, deşi praf de stele, se bucură în acest moment pentru că oamenii lângă care a trăit, pe care i-a făcut să fie mai buni cu ceea ce a creat pentru lumea românească şi, de ce nu, internaţională. Cred că este liniştit şi mulţumit că noi îi păstrăm aceeaşi amintire cu demnitate şi respect.” – Primarul General al Municipiului Bucuresti- Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu despre Sergiu Nicolaescu

În cadrul evenimentului, actorii au primit Placheta Oraşului din partea Primarului General Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu, dar şi câte o stea de aur din partea Casei de Bijuterii Sabion, bijutierul oficial al evenimentului.

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

Page 1 of 76612345...102030...Last »