Alexandru Lăzescu, numit redactor-şef al Revistei 22
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-lazescu-numit-redactor-sef-al-revistei-22/

Alexandru Lăzescu, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, a fost numit redactor-şef al Revistei 22, înlocuindu-l în această funcţie pe Armand Goşu.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2014

Armand Goşu şi-a anunţat demisia din funcţia de redactor-şef al Revistei 22, pe 16 septembrie, „fiind tot mai implicat în proiecte din afara ţării”, notează Mediafax.

Consiliul Director al Grupului pentru Dialog Social, care editează Revista 22, l-a numit în funcţia de redactor-şef pe Alexandru Lăzescu. Acesta a fost numit în funcţie după consultarea membrilor Grupului pentru Dialog Social, care au fost de acord în marea lor majoritate cu această numire, potrivit aceluiaşi comunicat.

Armand Goşu a deţinut funcţia de redactor-şef al Revistei 22 timp de aproximativ doi ani.

Revista 22 este un săptămânal independent de analiză politică şi actualitate culturală, editat de Grupul pentru Dialog Social.

Primul număr al Revistei 22 a apărut pe 20 ianuarie 1990.

Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. Publicaţia a primit numele 22 în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când dictatorul Nicolae Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter, potrivit site-ului publicaţiei.

Alexandru Lăzescu a fost preşedinte-director general al TVR în perioada iunie 2010 – 12 iunie 2012, fiind la momentul respectiv numit membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române la propunerea preşedintelui României Traian Băsescu. El a fost şi director executiv al TVR, în anul 2000, şi a fost membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Publice, între 2002 şi 2005.

Foto: Alexandru Lăzescu – Revista 22

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.