Alexandru Lăzescu, numit redactor-şef al Revistei 22
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-lazescu-numit-redactor-sef-al-revistei-22/

Alexandru Lăzescu, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, a fost numit redactor-şef al Revistei 22, înlocuindu-l în această funcţie pe Armand Goşu.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2014

Armand Goşu şi-a anunţat demisia din funcţia de redactor-şef al Revistei 22, pe 16 septembrie, „fiind tot mai implicat în proiecte din afara ţării”, notează Mediafax.

Consiliul Director al Grupului pentru Dialog Social, care editează Revista 22, l-a numit în funcţia de redactor-şef pe Alexandru Lăzescu. Acesta a fost numit în funcţie după consultarea membrilor Grupului pentru Dialog Social, care au fost de acord în marea lor majoritate cu această numire, potrivit aceluiaşi comunicat.

Armand Goşu a deţinut funcţia de redactor-şef al Revistei 22 timp de aproximativ doi ani.

Revista 22 este un săptămânal independent de analiză politică şi actualitate culturală, editat de Grupul pentru Dialog Social.

Primul număr al Revistei 22 a apărut pe 20 ianuarie 1990.

Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. Publicaţia a primit numele 22 în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când dictatorul Nicolae Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter, potrivit site-ului publicaţiei.

Alexandru Lăzescu a fost preşedinte-director general al TVR în perioada iunie 2010 – 12 iunie 2012, fiind la momentul respectiv numit membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române la propunerea preşedintelui României Traian Băsescu. El a fost şi director executiv al TVR, în anul 2000, şi a fost membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Publice, între 2002 şi 2005.

Foto: Alexandru Lăzescu – Revista 22

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.