Alexandru Maftei montează ”După Ploaie” la Teatrul Apollo111
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-maftei-monteaza-dupa-ploaie-la-teatrul-apollo111/

Teatrul Apollo111 anunţă a doua producţie proprie: După Ploaie, în regia lui Alexandru Maftei. Bazat pe un text al cunoscutului autor catalan Sergi Belbel, spectacolul spune o poveste care se petrece într-un viitor apropiat, într-o lume în care nu a mai plouat de doi ani, fumatul este complet interzis, iar corporaţiile, ca simbol al autorităţii supreme, intervin nu doar în aspectele profesionale ale vieţii angajaţilor, ci şi în cele private. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Ioana Flora, Andrei Aradits şi Dana Voicu. Scenografia este semnată de Vali Ighigheanu. Premiera va avea loc pe 18 februarie.

Un articol de Liliana Matei|27 Ianuarie 2017

În lumea din „După Ploaie” e secetă de doi ani. Oamenii par să se fi obișnuit cu asta. Aproape zilnic elicoptere se lovesc de zgârie-nori. Oamenii par să se fi obișnuit și cu asta. Angajaților unei mari corporații li se interzice fumatul atât la serviciu, cât și în viața particulară. Cu asta nu s-au obișnuit. Ei se furișează pe ascuns sus, pe terasa clădirii de 49 de etaje în care lucrează, pentru a fuma în secret. Secretare, IT-iști, curieri sau șefi, cu toții încalcă individual sau în grup această interdicție.

Întâlnirea la o țigară – prilej pentru a descoperi conflictele subterane din marea corporație – devine și catalizatorul unor relații mai profunde ce se leagă între cei veniți la fumat. Ura acumulată în oameni pare să fie sursa Răului care a lovit lumea. Există o singură salvare. Care va fi ea?

„De un an de zile de când mi-am propus să pun în scenă piesa lui Sergi Belbel lumea pare că a luat-o razna mai rău ca niciodată. Isteria colectivă pe care personajele din piesă o trăiesc – căci de doi ani nu a mai plouat deloc –  începe să semene din ce în ce mai mult cu nebunia colectivă care a lovit România, Europa, America, Rusia și lumea largă. Istoricii prevăd o conflagrație iminentă, atentatele au devenit o știre banală, suferința a mii de oameni nu mai impresionează pe nimeni, minciuna proliferează mai bine ca oricând. Clarviziunea unuia dintre personajele piesei care spune că uscăciunea pământului este o pedeapsă pentru uscăciunea omenilor mi se pare că este actualitatea însăși. Șansele de îndreptare sunt de unu la un milion, dar ele încă există”, a declarat Alexandru Maftei, regizorul spectacolului.

Sergi Belbel este un prolific autor de origine catalană, multi-premiat pentru piesele sale de teatru. Deși a fost scris în anul 1993, textul „După Ploaie” este mai actual ca oricând. Ceea ce atunci era considerată aproape o distopie, azi pare să fie realitatea.

Scenografia spectacolului este semnată de Vali Ighigheanu, care are o lungă carieră în teatrul și filmul românesc (Aurora, Umbre, Afacerea Est). Mișcarea scenică este semnată de Arcadie Rusu.

Din distribuție fac parte Andrei Aradits, Raluca Botez, Bogdan Dumitrescu, Ioana Flora, Lucian Pavel, Andreea Mateiu, Ana Turos și Dana Voicu.

Textul piesei a fost tradus în lima română de Delia Prodan.

Premiera spectacolului „După Ploaie” va avea loc sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20:00. Biletele pentru primele reprezentații se pot cumpăra online, de pe BLT.ro, dar și la casa de bilete a teatrului.

Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care teatrul le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic. Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ și personalități din domeniul cultural.

Foto: Adi Bulboacă

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »