Alexandru Nagy prezintă primul eveniment dedicat teatrului absurd
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-nagy-prezinta-primul-eveniment-dedicat-teatrului-absurd/

La doar 23 de ani, regizorul Alexandru Nagy, fondatorul Teatrului Independenţilor Profesionişti, iniţiază primul proiect de teatru absurd din România- Serile Teatrului Absurd- însemnând o serie de 5 spectacole care se vor desfăşura în perioada 1-3 noiembrie la Teatrul Mignon, str. Hristo Botev nr 1.

Un articol de Judy Florescu|1 noiembrie 2013

La doar 23 de ani, regizorul Alexandru Nagy, fondatorul Teatrului Independenţilor Profesionişti, iniţiază primul proiect de teatru absurd din România- Serile Teatrului Absurd- însemnând o serie de 5 spectacole care se vor desfăşura în perioada 1-3 noiembrie la Teatrul Mignon, str. Hristo Botev nr 1.

Spectacolele sunt: „Buzunarul cu pâine“ după Matei Vișniec, „The Human Trashcan“, după Matei Vișniec (în limba engleză cu band live), „Cabaretul cuvintelor“, de Matei Vișniec, „Tabloul“, de Eugene Ionesco şi „The Bald Soprano“, de Eugene Ionesco (în limba engleză).

Actorii care participă la acest proiect au fost remarcaţi la diferite concursuri, festivaluri şi gale naţionale de teatru: Alexandru Bogdan, Aida Avieriţei, Ionuţ Niculae, Alina Rotaru, Ştefan Pavel, Andrei Huţuleac, Danni Ionescu, Octavian Costin, Alina Suarasan, Mihaela Velicu.

Alexandru Nagy organizeaza Serile Teatrului Absurd

Programul festivalului organizat de Alexandru Nagy la Teatrul Mignon

„Pasiunea pentru teatrul absurd a pornit natural, fără o intenție anume. Mi-am dat seama anul acesta că Teatrul Independenților Profesioniști are două calități unice – avem până acum numai spectacole cu piese românești și majoritatea aparțin genului teatrului absurdului. De aici și această sărbătoare care devine o tradiție – Serile Teatrului Absurd – un eveniment unic în peisajul teatral românesc“, spune Alexandru Nagy.

Citiţi şi: INTERVIU Alexandru Nagy: „Nu poţi să descurajezi pe cineva care are 20 de ani“

„Suntem la prima colaborare cu Teatrul Mignon, care a răspuns prompt invitației noastre de a ne găzdui. Cu siguranță este începutul unei prietenii frumoase și de durată. Ţin să menționez că pe parcursul celor trei seri dedicate teatrului absurdului își vor da concursul peste 20 de tineri artiști, în cinci 5 spectacole (dintre care 2 în limba engleză). Sunt trei seri pe care vă invit să le petrecem împreună“, mai spune Alexandru Nagy.

INFO

Accesul în sala de spectacol se face prin rezervare la numărul de telefon 0726.243.907 sau email [email protected].

Foto cu Aida Avieriţei – Adi Bulboacă

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).