Alexandru Papadopol, rol principal în “Acasă la tata” 
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-papadopol-rol-principal-in-acasa-la-tata/

Actorul Alexandru Papadopol joacă rolul principal în lungmetrajul românesc, “Acasă la tata”, un film nou, în regia lui Andrei Cohn, apreciat de critici de specialitate şi de public. Filmul  a avut avanpremiera în luna mai, când a rulat în deschiderea celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Filmului European (FFE).

Un articol de Liliana Matei|20 Iulie 2015

Aflat în rolul principal, Alexandru Papadopol dă viață personajului Robert, un tânăr scriitor din București care trece printr-o criză și se întoarce, pentru scurt timp, în satul natal, la tatăl lui rămas văduv.

Ajuns acasă, îi întâlneşte pe doi dintre foştii colegi de clasă – pe Petrică – prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat şi cu copii – şi pe Paula – iubita lui din adolescenţă. Într-un timp foarte scurt rescrie toate relaţiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce înseamnă “trecut”.

“Robert…personajul din “Acasa la tată” este unul foarte complex. Spun asta pentru că în 24 de ore el îsi revizuiește toate relatiile care păreau până atunci de neclintit. Este o probă de maturitate și un bun motiv de introspecție. Cred că acest rol se poate transforma într-unul “definitoriu” pentru orice carieră… a oricărui actor… și m-am bucurat enorm când am fost ales eu pentru a-l” întruchipa” pe Robert…
De asemenea, filmul este unul excelent, a fost foarte bine primit de public la avanpremieră și e flatant să fii personajul principal într-un film atât de bun și de bine lucrat!!!”, declară Alexandru Papadopol.

“Acasă la tata” reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn și are la bază un scenariu de Mimi Brănescu.

“Am apelat la actorii pe care i-aţi văzut pentru că scenariul este o partitură extrem de grea din punctul de vedere al actorilor şi cred că nu am fi avut nicio şansă să ducem filmul la bun sfârşit fără aceşti actori. Actori neprofesionişti în cazul acestui scenariu cred că nu era cazul”, a declarat Andrei Cohn.

unnamed

În “Acasă la tata” Alexandru Papadopol îi are colegi pe Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Mirela Oprișor și Sorin Cociș.

Lungmetrajul va avea premiera în luna septembrie și este produs de Family Film.

Despre Alexandru Papadopol

Actorul Alexandru Papadopol s-a născut la 5 aprilie 1975 la Râmnicu-Vâlcea și a absolvit Liceul “Ion Neculce” din București.

În anul 1998 a absolvit Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane și a fost admis la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), la secția de actorie pe care a absolvit-o în 2002, la clasa Prof. Dem Rădulescu. În timpul facultății a participat, de două ori consecutive, la secțiunea “Quinzane des Realizateurs” din cadrul festivalului de Film de la Cannes.

În 2002 a luat Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolurile Tatăl din “Pe jos” și Victor Puhov din “Audiția”, acordat de Catedra de Teatrologie.
Pe marile ecrane a jucat în filme precum: “Marfa și Banii” (2001); “Occident” (2002); “Love Building” (2013), ”Când se lasă seara peste București sau metabolism” (2013), ”Alt Love Building” (2015).

A colaborat cu regizori de renume precum: Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Andrei Cohn, etc.

S-a facut remarcat și în seriale de televiziune: “Căsătorie de probă” (2003) ”Numai iubirea” (2004), “Păcatele Evei” (2005), “Daria, iubirea mea” (2006), “Războiul sexelor” (2007), “Regina” (2008), “Aniela” (2009), “Iubire și onoare” (2010), “Pariu cu viața” (2011-2012).

În 2001 a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul Ovidiu din “Marfa și banii”, regia Cristi Puiu la cea de-a 42-a ediție a Festivalului de Film de la Salonic,
Cu același rol a câștigat tot, în 2001, premiul pentru interpretare masculină, acordat de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). De asemenea, a primit Premiul pentru interpretare masculină acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2002, pentru rolul Luci din “Occident” în regia Cristian Mungiu.

Alexandru Papadopol este actor al Teatrului Odeon unde poate fi văzut în “Titanic vals” de Tudor Mușatescu, în regia lui Alexandru Dabija (2013), “Viză de clown” de Saviana Stănescu, în regia lui Alexandru Mihail (2014) sau “Liniște! Sărut.Acțiune!” — o adaptare de Peter Kerek după filmul “Living in Oblivion”, “Trei generații”, de Lucia Demetrius, Regia Dinu Cernescu.

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »