Alexandru Papadopol, rol principal în „Acasă la tata” 
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-papadopol-rol-principal-in-acasa-la-tata/

Actorul Alexandru Papadopol joacă rolul principal în lungmetrajul românesc, „Acasă la tata”, un film nou, în regia lui Andrei Cohn, apreciat de critici de specialitate şi de public. Filmul  a avut avanpremiera în luna mai, când a rulat în deschiderea celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Filmului European (FFE).

Un articol de Liliana Matei|20 iulie 2015

Aflat în rolul principal, Alexandru Papadopol dă viață personajului Robert, un tânăr scriitor din București care trece printr-o criză și se întoarce, pentru scurt timp, în satul natal, la tatăl lui rămas văduv.

Ajuns acasă, îi întâlneşte pe doi dintre foştii colegi de clasă – pe Petrică – prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat şi cu copii – şi pe Paula – iubita lui din adolescenţă. Într-un timp foarte scurt rescrie toate relaţiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu tot ce înseamnă „trecut”.

“Robert…personajul din „Acasa la tată” este unul foarte complex. Spun asta pentru că în 24 de ore el îsi revizuiește toate relatiile care păreau până atunci de neclintit. Este o probă de maturitate și un bun motiv de introspecție. Cred că acest rol se poate transforma într-unul „definitoriu” pentru orice carieră… a oricărui actor… și m-am bucurat enorm când am fost ales eu pentru a-l” întruchipa” pe Robert…
De asemenea, filmul este unul excelent, a fost foarte bine primit de public la avanpremieră și e flatant să fii personajul principal într-un film atât de bun și de bine lucrat!!!”, declară Alexandru Papadopol.

„Acasă la tata” reprezintă debutul regizoral în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn și are la bază un scenariu de Mimi Brănescu.

“Am apelat la actorii pe care i-aţi văzut pentru că scenariul este o partitură extrem de grea din punctul de vedere al actorilor şi cred că nu am fi avut nicio şansă să ducem filmul la bun sfârşit fără aceşti actori. Actori neprofesionişti în cazul acestui scenariu cred că nu era cazul”, a declarat Andrei Cohn.

unnamed

În “Acasă la tata” Alexandru Papadopol îi are colegi pe Andi Vasluianu, Ioana Flora, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Mirela Oprișor și Sorin Cociș.

Lungmetrajul va avea premiera în luna septembrie și este produs de Family Film.

Despre Alexandru Papadopol

Actorul Alexandru Papadopol s-a născut la 5 aprilie 1975 la Râmnicu-Vâlcea și a absolvit Liceul „Ion Neculce” din București.

În anul 1998 a absolvit Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane și a fost admis la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), la secția de actorie pe care a absolvit-o în 2002, la clasa Prof. Dem Rădulescu. În timpul facultății a participat, de două ori consecutive, la secțiunea „Quinzane des Realizateurs” din cadrul festivalului de Film de la Cannes.

În 2002 a luat Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru rolurile Tatăl din „Pe jos” și Victor Puhov din „Audiția”, acordat de Catedra de Teatrologie.
Pe marile ecrane a jucat în filme precum: „Marfa și Banii” (2001); „Occident” (2002); „Love Building” (2013), ”Când se lasă seara peste București sau metabolism” (2013), ”Alt Love Building” (2015).

A colaborat cu regizori de renume precum: Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Andrei Cohn, etc.

S-a facut remarcat și în seriale de televiziune: „Căsătorie de probă” (2003) ”Numai iubirea” (2004), „Păcatele Evei” (2005), „Daria, iubirea mea” (2006), „Războiul sexelor” (2007), „Regina” (2008), „Aniela” (2009), „Iubire și onoare” (2010), „Pariu cu viața” (2011-2012).

În 2001 a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul Ovidiu din „Marfa și banii”, regia Cristi Puiu la cea de-a 42-a ediție a Festivalului de Film de la Salonic,
Cu același rol a câștigat tot, în 2001, premiul pentru interpretare masculină, acordat de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). De asemenea, a primit Premiul pentru interpretare masculină acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2002, pentru rolul Luci din „Occident” în regia Cristian Mungiu.

Alexandru Papadopol este actor al Teatrului Odeon unde poate fi văzut în „Titanic vals” de Tudor Mușatescu, în regia lui Alexandru Dabija (2013), „Viză de clown” de Saviana Stănescu, în regia lui Alexandru Mihail (2014) sau „Liniște! Sărut.Acțiune!” — o adaptare de Peter Kerek după filmul „Living in Oblivion”, „Trei generații”, de Lucia Demetrius, Regia Dinu Cernescu.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.