Alexandru Tomescu va fi invitat special la concertul caritabil organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-tomescu-va-fi-invitat-special-la-concertul-caritabil-organizat-de-fundatia-principesa-margareta-a-romaniei/

Violonistul Alexandru Tomescu va fi invitat special la concertul regal caritabil organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României pe 25 octombrie, la Ateneul Român. Potrivit unui comunicat transmis de Fundaţia Principesa Margareta a României, cea de-a cincea ediţie a concertului regal caritabil în beneficiul programului „Tinere Talente” va avea loc, ca de fiecare dată, cu […]

Un articol de |18 octombrie 2012

Violonistul Alexandru Tomescu va fi invitat special la concertul regal caritabil organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României pe 25 octombrie, la Ateneul Român.

Potrivit unui comunicat transmis de Fundaţia Principesa Margareta a României, cea de-a cincea ediţie a concertului regal caritabil în beneficiul programului „Tinere Talente” va avea loc, ca de fiecare dată, cu ocazia aniversării regelui Mihai I, în prezenţa familiei regale a României.

Concertul lui Alexandru Tomescu va fi acompaniat pe scena Ateneului Român de Ansamblul Stradivarius, dirijat de Gabriel Bebeşelea.

Programul muzical al serii, care va începe la ora 18,00, va cuprinde „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi şi „Cele patru Anotimpuri” de Astor Piazzola.
 
 
„Este o experienţă deosebit de interesantă să cânţi în oglindă ‘Anotimpurile’ de Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla. Deşi fiecare set de lucrări se află la poli opuşi din punct de vedere temporal şi stilistic, există nenumărate lucruri care le apropie. Piazzolla se inspiră din lucrările lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul nouă, impregnată de ritmuri argentiniene, pline de pasiune şi culoare. Cele două creaţii muzicale sunt o excelentă alegere pentru o seară de gală, aşa cum este ziua de 25 octombrie, în care sărbătorim ziua de naştere a Majestăţii Sale, Regelui Mihai”, a declarat Alexandru Tomescu, citat în comunicat.

Fondurile strânse la concert sprijină programul naţional „Tinere Talente”, prin care fundaţia oferă burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare celor mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare.

În 2012, Fundaţia Principesa Margareta a României a oferit 28 de burse de studiu, în valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni şi 14 artişti plastici.

„Alexandru Tomescu a reuşit prin geniul său artistic să schimbe definitiv percepţia românilor asupra muzicii clasice. Violonistul fascinează audienţele mondiale prin felul în care modelează sunetele pe vioara sa Stradivarius Elder-Voicu şi este unanim apreciat pentru culoarea şi densitatea sonoră a interpretării sale”, se arată în comunicatul fundaţiei.

Pe scena Ateneului Român au încântat audienţa la primele patru ediţii ale concertului regal caritabil muzicieni de renume ai României, precum Dan Grigore – la prima ediţie, dirijorul Cristian Mandeal şi Orchestra Naţională Radio – în 2009, soprana Nelly Miricioiu şi Iuri Tsiple – în anul 2010 şi violonistul Remus Azoiţei, acompaniat de dirijorul Christian Badea – anul trecut.

 

Sursa: Agerpres

22
/10
/14

Actorul român Marcel Iureş va oferi duminică, la Leicester Square Theatre din West End-ul londonez, o reprezentaţie a spectacolului "Absolut!", o producţie a Teatrului Act din Bucureşti, după "Ivan Turbincă" de Ion Creangă, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra.

22
/10
/14

Anamaria Marinca, cea care interpretează rolul Irmei în drama de război "Furia: Eroi anonimi/ Fury", a declarat, la premiera lungmetrajului de la Festivalul de Film de la Londra, că Brad Pitt, alături de care joacă în această peliculă, şi regizorul David Ayer au fost "sprijinul" său.

22
/10
/14

Les Films de Cannes à Bucarest se deschide vineri, 24 octombrie, de la ora 17.30, la Cinema Studio cu Trece şi prin perete, în regia lui Radu Jude, singurul film selecţionat – şi premiat – anul acesta la Cannes. În închuiderea festivalului, pe 30 octombrie, de la ora 20.00, va rula White God/ Oraşul câinilor, câştigătorul secţiunii Un certain Regard la Festivalul de la Cannes şi candidatul Ungariei la Oscar.

22
/10
/14

Iubitorii teatrului pot vedea în zilele de 22 şi 23 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor (Bulevardul Tineretului 8-10, Bucureşti) - Sala Ion Cojar - "Cine e fazanul", de G. Feydeau. Spectacolul are două distribuţii diferite din care fac parte studenţi din anul III, Arta Actorului de la UNATC „I.L. Caragiale”.

22
/10
/14

Scenografia este arta de a executa decoruri și costume pentru un spectacol de teatru. În era tehnologiei, scenografia poate fi transpusă prin mijloace multimedia și astfel teatrul ne conduce într-o altă dimensiune sau ne creează o iluzie optică. Helmut Stürmer și Carmen Lidia Vidu explică dacă mijloacele multimedia pot fi un inamic al scenografiei clasice.

21
/10
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „La capătul liniei”, poate cel mai important lungmetraj al lui Dinu Tănase, director de imagine devenit regizor, este o mostră de cine-verite întârziat, însă alb-negrul imaginii, surprinderea unei realităţi necosmetizate şi jocul credibil al actorilor îl fac unul din cele mai bune filme româneşti ale anilor `80.

21
/10
/14

Începând de astăzi, 21 octombrie 2014, „Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, una din ultimele premiere ale fostei Săli Amfiteatru, poate fi văzută pe scena sălii Atelier a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, de la ora 19.30.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

21
/10
/14

Între 3 și 9 noiembrie 2014, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară, workshop-uri inedite și conferințe.

21
/10
/14

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.