Alfred Hitchcock despre lagărele naziste / Imagini în premieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/alfred-hitchcock-despre-lagarele-naziste-imagini-in-premiera/

Imagini filmate pentru un documentar pierdut, realizat de Alfred Hitchcock în lagărele de concentrare naziste, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost difuzate în premieră la New York.

Un articol de Petre Ivan|20 ianuarie 2015

Imaginile-document au fost proiectate, joi, ca parte a unui documentar realizat de Brett Ratner, intitulat „Night Will Fall”, care prezintă istoria din spatele realizării filmului lui Alfred Hitchcock ce nu a mai fost difuzat în epocă din motive politice, potrivit contactmusic.com.

Imaginile au fost filmate de soldaţi special antrenaţi pentru a imortaliza dovezile atrocităţilor comise de nazişti descoperite de forţele aliaţilor în lagărele de concentrare.

Acestea ar fi trebuit să fie folosite ca dovezi împotriva liderilor germani acuzaţi de crime de război.

Dar, înainte ca Alfred Hitchcock să finalizeze documentarul „German Concentration Camps Factual Survey”, proiectul a fost oprit, deoarece autorităţile britanice au încercat să încheie o alianţă cu Germania împotriva Uniunii Sovietice.

Brett Ratner a produs noul documentar, „Night Will Fall”, care spune istoria filmului lui Hitchcock şi conţine o serie de interviuri cu unii dintre soldaţii care au filmat imaginile din lagărele de concentrare naziste.

Helena Bonham Carter, naratorul poveştii

Actriţa Helena Bonham Carter şi-a împrumutat vocea pentru această producţie, fiind naratorul poveştii. „Night Will Fall” a fost proiectat pe 15 ianuarie, la Museum of Jewish Heritage din New York, şi va fi difuzat de HBO la sfârşitul acestei luni, pentru a coincide cu împlinirea a 70 de ani de la eliberarea prizonierilor de la Auschwitz, unul dintre cele mai dure lagăre de concentrare, unde naziştii au torturat şi ucis evrei.

La începuturile carierei, cu mult înainte de succesele lui hollywoodiene, cineastul britanic Alfred Hitchcock a regizat o serie de filme ce purtau deja amprenta celui care a fost numit ulterior „marele maestru al suspansului”.

În ciuda faptului că a fost nominalizat de şase ori la premiile Oscar, printre care pentru filmele „Psycho”, „Păsările/ The Birds” şi „În spatele ferestrei/ Rear Window”, Alfred Hitchcock nu a reuşit niciodată să plece acasă cu o statuetă a Academiei de film americane.

Foto: Alfred Hitchcock – captura film

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.